Hard klump i en kattunges høyre ben fra et rabiesskudd

Pin
Send
Share
Send

Rabies-vaksiner redder liv, men det betyr ikke at de er risikofrie. Det er en god sjanse for at din hårete venn vil utvikle en liten støt eller hevelse i nærheten av der han fikk skuddet. Katter får normalt rabiesvaksiner i høyre bakben og et multifunksjonsskudd på fremre høyre skulder.

Lokal hevelse

Vaksiner er ikke enkle på kattungens immunsystem. Hensikten er å utfordre kjæledyrets kropp til å produsere antistoffer mot fremtidig infeksjon. Siden patogener blir injisert under en vaksinasjon, vil trolig ikke pusen din føle deg så bra de neste dagene. En liten, hard hevelse kan vises der pusen din fikk skuddet, men disse nodulene er smertefrie og forsvinner etter noen uker, ifølge Cornell University College of Veterinary Medicine. Andre milde reaksjoner inkluderer lett feber, mangel på appetitt og nysing i opptil en uke etter vaksinasjonen.

Allergisk reaksjon

Alvorlige allergiske reaksjoner på en rabiesvaksine er sjeldne, men de kan være ganske grove for katten din. Symptomer utvikler seg i løpet av få timer, så du kan legge merke til at noe er galt før du til og med kommer hjem fra veterinæren. Området rundt injeksjonsstedet kan hovne opp under en allergisk reaksjon. Katten din kan være litt kvalm, og ansiktet hans kan også puste opp litt, ifølge University of Illinois College of Veterinary Medicine. Kontakt veterinæren din umiddelbart hvis du oppdager noen av disse symptomene.

Sarkom

Du vil ikke se sarkom med en gang. Faktisk kan du ikke engang huske at pusen din hadde et skudd der denne nye klumpen dukket opp. Sarkomer er svulster som utvikler seg rett under kattens hud og utvider seg sakte. Sarkomer kan dukke opp uker eller måneder etter injeksjonen. Mens en hvilken som helst vaksine kan skape sarkom, er disse unaturlige vekstene forbundet med vaksiner mot rabies og feline leukemi, ifølge University of Illinois College of Veterinary Medicine. De vokser sakte til minst en halv tomme i diameter og vedvarer på ubestemt tid.

Diagnose og behandling

Å ta pusen din til veterinæren i tilfelle en klump er alltid et trygt valg. Det vil få deg til å føle deg bedre å lære at det bare er en ufarlig hevelse, hvis det er tilfelle. Behandling er bare nødvendig i tilfeller av allergiske reaksjoner eller sarkom. I tilfelle allergi, vil veterinæren gi pusen din noe for å stoppe betennelsen forårsaket av immunforsvaret. Mindre sarkomer kan fjernes kirurgisk før det er fare for at kreften spres til andre deler av kattens kropp, men store kan kreve amputasjon av beinet for å hindre at den farlige veksten sprer seg.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Morsomme Katter 2015. Morsomme Dyr Videoer (Juli 2024).

uci-kharkiv-org