Hjemmelaget kløehjelp for hunder

Pin
Send
Share
Send

Det er frustrerende å ha en kløe som ikke vil forsvinne. Når hunden din klør seg og ikke kan få lettelse, er det en tur til veterinæren. Når årsaken til hundens kløe er kjent, vet du hvilke hjemmelagde midler du kan bruke til å behandle din skrapete valp.

Gi ham en suge

Hvis det er hundens føtter som klør, anbefaler eksperter i The Doctor's Book of Home Remedies for Dogs and Cats å suge i Epsom-salter. Ha bare nok kaldt vann i bunnen av et kar for å dekke hundens føtter og hell i noen kopper Epsom-salter, slik at de kan oppløses. Stå hunden din i vannet og hold den der i minst fem minutter, men ikke lenger enn 10 minutter. Ikke la hunden din drikke vannet - saltet kan ha en avføringseffekt. Fjern ham fra karet og tørk føttene med et håndkle, klapp forsiktig og pass på å ikke gni slik at føttene ikke blir irritert igjen.

Behandler for lopper

Lopper er en vanlig årsak til riper hos hunder. Hvis hunden din er plaget med de plagsomme små parasittene, er det en håndfull ting du kan gjøre for å bli kvitt loppene og lindre hundens kløe. Først må du vaske hundens sengetøy minst en gang i uken. Når du bader hunden din, legg et par dråper eukalyptusolje i sjampoen for å drive loppene ut og holde dem borte. Og når du gir hunden mat, legg litt ølgjær og hvitløk i maten. Ikke mye av det ene tilsetningsstoffet er nødvendig. De fleste hunder liker faktisk smaken, men loppene vil ikke like det.

Kosttilskudd

Et annet nyttig hint fra The Doctors Book of Home Remedies for Dogs and Cats kommer fra veterinær Steven A. Melman, som oppfordrer kjæledyrforeldre til å supplere hundenes dietter med essensielle fettsyrer og vitaminer for å roe kløende hud. Omega-3 fettsyrer virker som betennelsesdempende, samt fremmer fuktighet i hundens hud og gir pelsen en sunn glans. Vitamintilskudd er også effektive for å lindre kløe og hjelpe huden til å gro. E-vitamin er et betennelsesdempende middel og kan gis internt eller gnides lokalt på problemområder. Vitaminer A og C er bra for hundens immunforsvar og vil arbeide for å lindre allergier og hjelpe huden med å helbrede. Ta kontakt med veterinæren om doser for hunden din.

Badetid

Havregryn beroliger kløe hos dyr, akkurat som det gjør for mennesker. Gi hunden din et havregrynbad ved å enten legge kolloidalt havregryn til badevannet eller legge vanlig havre i en sokk og binde den over badekarets kran. Når vannet fyller karet, blir det anstrengt gjennom havremel. I tillegg til havremel, må du skylle etter sjampo for hunden din med grønn eller kamille te eller med tørket gul dokkeurt. Alle tre vil være effektive for å avkjøle og berolige hundens irriterte hud.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Jeg har fått meg hund! A (Kan 2024).

uci-kharkiv-org