Ideer for oppsett av afrikanske ciklider

Pin
Send
Share
Send

jeg afrikansk ciklidbilde av Earl Robbins fra Fotolia.com

Hvis du leter etter aktiv, fargerik fisk som ditt første kjæledyr sammen, kan afrikanske siklider være noe for deg. Disse ferskvanns tropiske fiskene er vakre, og de er vennlige i en gruppe av samme art. Med riktig tankoppsett vil en skole med ciklider være attraktive og interessante vanndyr.

Tankstørrelse

Et større akvarium som er 120 liter eller større er et godt valg for en ciklidtank. Afrikanske siklider er aggressiv fisk, og selv om de kommer overens med andre siklider, kan små rom oppmuntre til kampens natur. En romslig tank vil gi rom for dine finnevenner å komme godt sammen.

Siklider er aktive svømmere, og de trives når de har plass til å svømme fritt og raskt rundt omgivelsene. I tillegg, hvis du vil at cichildsfamilien din skal vokse, er det mer sannsynlig at kvinner gyter og unge mer sannsynlig å overleve i en romslig tank med god plass til å gjemme seg.

Vann trenger

Afrikanske siklider stammer fra steinete, tropiske innsjøer. I fangenskap trives de i hardt vann. PH-balansen, eller mengden surhet og alkalisk, i ciklidtanken din, skal være mellom 8,0 og 8,6. En enkel måte å holde hardheten på tankvannet ditt forhøyet er å legge til et stykke koraller eller naturlige skall. Disse elementene tilfører mineraler og surhet til det vannrike miljøet. Når det gjelder temperaturen på de afrikanske ciklidene dine, trives disse små gutta i varmt vann fra 74 til 78 grader Fahrenheit (23 til 26 Celsius).

Dekorasjoner og underlag

Afrikanske siklider liker å ha skjulesteder i tankene sine. Imidlertid bruker disse aktive fiskene mye tid på å rote rundt gjenstander og kan lett flytte de som er for lette. Store steiner, skjell og akvariedekorasjoner i form av huler er ideelle fordi disse siklider ikke kan løsne dem fra stedene deres. De gir også nødvendige skjulesteder for vannlevende kjæledyr. Naturlige planter er det beste valget for aquascape, fordi ciklider uten problemer kan rykke ut plastsorten. Når det gjelder ditt valg av underlag, eller materialet du vil bruke til å dekke bunnen av tanken din, vil akvariumstein, grus eller sand gi et gulvbelegg som vil simulere fiskens naturlige tropiske innsjøhabitat. Disse typer underlag oppmuntrer også ciklider til å rote rundt mat og til å gyte.

Tank Mate Valg

Dine afrikanske siklider kommer ikke overens med noen tankkamerater. Passiv samfunnsfisk som neoner, mothaker og tetraer kan se ut som middag for de kresne siklider. Når du velger tankekamerater, er det best å holde fast ved andre afrikanske ciklider som har samme størrelse. I tillegg vil en gruppe på seks til ti tillate at kjæledyrene dine dannes og går på skole uten å overfylle tanken.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Nyinkommet Nols Ciklidhobby w2010 (Juni 2024).

uci-kharkiv-org