Ideer for å holde hundene lei

Pin
Send
Share
Send

Tenk deg en førskolebarn overlatt til seg selv i et rom uten leker, TV eller tilsyn av voksne, og du har den gjennomsnittlige hunden alene uten sin beste venn. Han kan ikke lese, det er ingenting som stimulerer tankene hans, og det er lite rom for meningsfull trening. Kort sagt, han kjeder seg.

La det være leker

Hvis du ikke gir hunden din et leketøy du velger, vil han finne en for seg selv - enten det er et verdiløst gammelt magasin eller ditt dyre nye par designersko. Det er ingen "hvis" i denne ligningen, bare når. Kjede hunder gjør det morsomt. Gi hunden din mange morsomme leker å leke med for å forhindre destruktiv oppførsel. Solide gummikuler, behandlingsdispenser-leker og tunge taudragere er gode valg, men hvis du ikke er i rommet, må du sørge for at det ikke er små deler - som squeaks, knapper, knotter og så videre - å kvele. Sørg også for at lekene er holdbare nok til å tåle alvorlig tygging og lek. La aldri hunden være alene med sprø plastleker eller kosedyr som kan rive. Gjør valpen din til en lekeboks og bytt ut lekene regelmessig for å holde ham interessert.

Ta en tur

Du trenger ikke bokstavelig talt å ta en tur, men minst en god lang tur hver dag - ikke en pottetur, men en skikkelig tur - er den beste motgiften til kjedsomhet for de fleste hunder. Å gå ikke bare gir hunden din den øvelsen han trenger for å holde seg i form, men det gir et skiftende landskap og mulighet til å oppleve nye ting. Han vil glede seg over å snuse bakken for interessante lukter, se på mennesker og samhandle med andre dyr. Varier turen innimellom slik at ting holder seg nye, og sørg for å gi ham minst en time så han er sliten når han kommer hjem. En sliten hund betyr ikke nødvendigvis en god hund, slik klisjéen sier, men det resulterer ofte i en sovende hund - som må hjelpe.

Utfordre hjernen hans

Ikke hver hund er en Einstein-hund, men alle liker mental stimulering til en viss grad, og ekstremt intelligente hunder krever det absolutt. Du trenger ikke å bruke en formue på kommersielle puslespill og hjernetrim. Hunden din vil trolig nyte hjemmelaget “duftarbeid” bedre. Prøv å gjemme små godbiter rundt huset når hunden din er i et annet rom eller utenfor, og la ham finne dem. I naturen brukte hundeforfedre en god del av hverdagen på å lete etter mat i reir, hulrom og huler, så hunden din vil elske å se under sofaputer og tepper, bak møbler og på lett tilgjengelige bordplater for sitt ”bytte”. For en mer begrenset lek, bruk en gammel muffinsform med godbiter inne i hver kopp og tennisballer over toppen for å skjule dem. La hunden din finne godbitene ved å fjerne kulene.

Vær hundens beste venn

Det fungerer begge veier - han er din beste venn, og du skylder ham det å gi tilbake favør. Ofte vil kjedelige hunder bare ha gammeldags oppmerksomhet fra personen deres. Du ville ikke forvente at smårollingen din skulle underholde seg selv, så du bør heller ikke forvente at hunden din skal gjøre det. Spill med ham. Kjær ham. Vær der for ham. Hunder er så innpakket i oss at alt vi gjør er interessant for dem, men å kaste en ball med ham eller leke etter bakgården er som en tur til Disneyland. Selv en stille kileøkt før leggetid eller litt lekende bryting i stuegulvet, vil få hunden din til å føle at han døde og gikk til himmelen når du er der med ham, og gir ham full oppmerksomhet.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: #Dway. Bea lærer hunden sin agility. Dplay Norge (Kan 2024).

uci-kharkiv-org