Informasjon om fôring av gulrøtter

Pin
Send
Share
Send

jeg gulrøtter bilde av Alison Bowden fra Fotolia.com

Mange hundeeiere velger å mate hundene sine hjemmelagde dietter for å sikre at de får tilstrekkelig ernæring og for å beskytte mot noen av risikoen ved ferdigpakket hundemat. Du kan innlemme grønnsaker som gulrøtter i hundens diett som en matbit eller en del av hjemmelaget mat.

Grunnleggende om hundens ernæring

Det er en pågående debatt i veterinærsamfunnet om hundene er rovdyr eller altetende. De som tror at hunder er naturlige rovdyr, hevder at ville hunder får frukt og grønnsaker ved å spise mageinnholdet i byttet sitt. Eksperter som mener hunder er altetende, påpeker at mange viktige næringsstoffer er tilgjengelige i grønnsaker. Begge sider er imidlertid enige om at protein er den viktigste komponenten i hundens diett, så gulrøtter bør bare være en liten del av hundens diett, ikke en basismat.

Gulrotfordeler

Gulrøtter inneholder ekstremt mye vitamin A, noe som er viktig for øyehelsen. Utilstrekkelig vitamin A-inntak kan føre til øyeinfeksjoner og synstap, så gulrøtter er en utmerket måte å sikre at hundens øyne holder seg sunne. De inneholder praktisk talt ikke noe fett, noe som gjør dem til et godt valg for overvektige og eldre hunder.

Mating av gulrøtter

Hver celle i en gulrot er omgitt av cellulose, som hunder ikke kan metabolisere. Dette gjør det meste av ernæringen i gulrøtter utilgjengelig for hunder til cellulosen brytes ned. For å maksimere de ernæringsmessige fordelene med gulrøtter, purrer du gulrøttene i en blender eller mate babymat laget av purerte gulrøtter. Gulrøtter er relativt høye i sukker, så de bør ikke være hundens primære kilde til vegetabilsk ernæring. Gi i stedet hunden din en purrot gulrot noen få dager.

Andre grønnsaker

Mange grønnsaker er ikke trygge for hunder eller gir ikke gode ernæringsmessige fordeler, så ikke bare gi hunden din bitt av salaten din. Andre sunne grønnsaker å gi hunden din inkluderer bok choy, persille, paprika, sennepsgrønnsaker, løvetann og courgette. Alle grønnsaker inneholder cellulose og må pureres for å maksimere ernæringsmessige fordeler.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Såing gulrøtter: tips (Kan 2024).

uci-kharkiv-org