Ingredienser i et ørerensemiddel for hunder

Pin
Send
Share
Send

jeg liten hund, store ører bilde av Lars Christensen fra Fotolia.com

Mens Rover kan skrape ørene, kan du skrape deg i hodet når du prøver å finne ut forskjellen mellom ørerensere for hunder. Litt kunnskap kommer langt når det gjelder å identifisere ingredienser og velge de beste produktene for din bortskjemte pooch.

Tørkemidler

Rlax hundebilde av Damago fra Fotolia.com

Høye nivåer av fuktighet i øregangen skaper det perfekte miljøet for kolonisering av bakterier og gjær. Hvis poochen din liker å svømme eller blir badet ofte, eller hvis du bor i et område med høy luftfuktighet, kan en ørerens som inneholder tørkemidler, forhindre øreinfeksjoner. Tørkemidler sprer fuktighet og hjelper fordampningsprosessen med vann fra øregangen. Alkohol, mentol og klortymol er vanlige tørkemidler som tilsettes ørerensere.

Ceruminolytiske midler

DET ER IKKE LETT GRØNNT bilde av brelsbil fra Fotolia.com

Er hunden din i ferd med å døve det siste? I så fall, kanskje du vil sjekke ørene for overdreven opphopning av voks. Formålet med ceruminolytiske midler er å bidra til å fjerne ørevoks og eventuell purulent utslipp. Glyserin, propylenglykol og flere oljer er milde ingredienser som hjelper til med å bryte ned ørevoks. Karbamidperoksid og dioktyl-natriumsulfosuccinat, derimot, betraktes som potente ceruminolytiske midler. Peroksidbaserte produkter produserer en skummende virkning som ytterligere hjelper til med å bryte ned cerumen (ørevoks).

Antiseptiske midler

Produkter med antiseptiske midler gir deg den ekstra bonusen å bekjempe organismer som er ansvarlige for bakterielle infeksjoner. Antiseptiske ørespylinger kan inneholde følgende antimikrobielle midler: klorheksidin, hypoklorsyre og kloroksylenol. Laktoferrin og lysozym er to ingredienser som har naturlige antibakterielle og soppdrepende egenskaper, og finnes i noen populære reseptfrie medisiner.

Soppdrepende midler

Mens du aldri vil se noen sopp som vokser i hundens ører, er soppinfeksjoner beryktet for å forårsake betente, kløende ører. Se etter en ørerens som inneholder griseofulvin, amfotericin B eller ketokonazol. Resept er nødvendig i de fleste tilfeller etter at veterinæren din har fått en kulturpinne fra det berørte øret.

Antiparasittiske midler

Hundens ører kan være vert for en rekke parasitter som ikke burde høre der. Øremider etterlater ofte en stygge, svart, rester som ligner på kaffegrut inne i hundens øre. Hvis du mistenker parasitter, bør du investere i en ørere med antiparasittmidler. Pyretrin, rotenon, tiabendazol og det nesten uutslippelige piperonylbutoksidet er optimale ingredienser som får de irriterende parasittene til å bevege seg ut fra hundens ører for godt.

Glukokortikoidmidler

Hvis hunden din har en uimotståelig trang til å klø seg i ørene, og du mistenker at det kan være på grunn av allergi, kan du være interessert i en ørerenser som er beriket med glukokortikoidmidler. Se på etiketten for produkter som har følgende ingredienser: hydrokortison, betametason, triamcinolon og mometason. Disse ingrediensene er nyttige for å undertrykke immunresponsen og redusere hevelse og betennelse i hundens ører.

Forsurende agenter

Når du forsurer hundens øregang, gjør du pH ugunstig for bakterievekst. Flere ørerensere inneholder forsurende ingredienser som er enkle å identifisere fordi de inneholder ordet "syre". Benzosyre, melkesyre, eplesyre og salisylsyre er noen få eksempler. Mens noen hundeeiere lager sin egen ørerens med en blanding av eddiksyre, som er eddik, og vann, fraråder veterinær Ron Hines slik praksis på grunn av risikoen for å gjøre innblandingen for sterk.

Andre agenter

humoristisk hund som løper med leketøybilde av Paul Retherford fra Fotolia.com

Hundens ørerenser kan inneholde flere andre ingredienser som dufter for å gjøre produktet mer tiltalende, konserveringsmidler og i noen tilfeller kunstige farger. Fordi mange aktuelle ørerensere inneholder forbindelser som kan være skadelige for en perforert trommehinne, er det best å alltid konsultere en veterinær før du bruker en ørerens og følge instruksjonene deretter.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: VLOGMAS. - Vi ser på hund! (Juli 2024).

uci-kharkiv-org