Hvordan holde en valp fra å hoppe over en port

Pin
Send
Share
Send

Portene er ment for å holde valpen din på et trygt sted, men mange valper synes livet er bedre på den andre siden av gjerdet. Hvis valpen din hopper over porten som en geitebarn, vil litt trening og positiv forsterkning lære henne å bli der hun hører hjemme.

Trinn 1

Øk portens høyde for å avskrekke en problemhopper. Hvis valpen din hopper en innvendig port, for eksempel en babyport, kan du stable en annen port på toppen av den første for å lage en hoppsikker barriere. Forleng en utvendig port ved å feste en del av kyllingetråd til toppen av porten for å holde pooch i hagen.

Steg 2

Kass valpen din hvis du ikke er i stand til å føre tilsyn med henne. Uovervåket valper kan komme i massevis av problemer, så hold pooch i kennelen hennes i travle øyeblikk. Gi henne en godbit eller et leketøy for å holde henne underholdt mens hun er kasse.

Trinn 3

Lær valpen å holde seg på riktig side av porten. Følg henne stille mens hun utforsker gjerdet. Hvis hun beveger seg mot porten som for å hoppe over den, kan du ringe henne tilbake til deg og gi henne en godbit. Ring og belønn henne hver gang du ser henne bevege seg mot porten, og hun vil lære å assosiere å holde seg på siden med en velsmakende belønning.

Trinn 4

Knytt valpen til deg med en bånd for å holde henne borte fra porten. Fest en bånd til kragen og hold den i hånden din, eller før den gjennom beltesløyfen for håndfri valpekontroll.

Trinn 5

Plasser en avskrekkende matte på den andre siden av gjerdet. Disse mattene har en grov tekstur og avgir en irriterende lyd for å jage bort uønskede kjæledyr. Sett matten i det generelle landingsområdet på motsatt side av porten, og la hunden hoppe over porten. Så snart hun lander, vil hun bli angrepet av ubehagelige føtter og rare lyder, og vil lære at det å holde seg på siden av gjerdet forhindrer dette ubehaget.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Valpetrening. Første tur med valp 9 uker (Juli 2024).

uci-kharkiv-org