Hva slags habitat lever cockatiels i?

Pin
Send
Share
Send

Cockatiels er små kakaduer som er endemiske i Australia. De ligger i det meste av Australia, bortsett fra øya Tasmania, og finnes sjelden i kystregionene i landet.

Tørr og varm

Wild cockatiels lever i tørre regioner der de noen ganger må bruke perioder uten å drikke vann. De reiser lett for å finne den. De bor i tørre og halvtørre gressletter og jordbruksområder, og spiser mange forskjellige slags frukt uansett hvor de finnes. De spiser også insekter, ormer, larver og pollen for å supplere kostholdet i løpet av de rike sommermånedene. I motsetning til sine tamme kolleger, trenger de sjelden å ty til å spise bare frø.

Sosiale og nomadiske fugler

Cockatiels er sosiale fugler som lever sammen i store flokker. De spiser, leker og avler i familiegrupper. De er i stand til å beskytte hverandre mot rovdyr ved å ta fly når en fugl hører eller ser noe uvanlig. Disse flokkene er nomadiske og vil flytte som en gruppe hvor som helst vann og mat er rikelig; og vil forbli der til årstidene endres igjen og fuglene må gå videre.

Bor i nærheten av jordbruksområder

Bønder klager ofte på at ville cockatiels blir skadedyr på jordbruksområdene sine, og spiser hundrevis dekar plantede avlinger og frukttrær. Disse fuglene går hvor som helst mat er rikelig; hvis området er jordbruksland, vil de vandre dit og hevde stedene som hjem. Når tusenvis av fugler har flyttet til en gård, kan resultatene være ødeleggende for bonden. Noen ganger har bøndene ikke annet valg enn å ødelegge noen fugler for å redde avlingene.

Aktive fugler

Cockatiels bor på vidt åpne steder der de kan bruke mye tid på å fly, leke og sosialisere med andre medlemmer av flokkene sine. Dette betyr at de har en tendens til å unngå byer. Men siden cockatielens naturlige utvalg ligger i det indre av landet, og de fleste byene er kystnære, er dette ikke et stort problem. Disse fuglene flyr mye mens de søker etter mat og vann, så de er sjelden inaktive.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Jack the 25-Year-Old Cockatiel (Juli 2024).

uci-kharkiv-org