Labradorer og graviditet

Pin
Send
Share
Send

Å avle Labrador retriever kan være spennende for hele familien. Unntaket er når både mor og far er gule; i så fall vil valpene også være gule.

Screening for graviditet

Før du avler Labrador, må du utføre en rekke tester for å sikre at det ikke er helsefeil som kan overføres til valpene. Labradorer er utsatt for flere tilstander, inkludert hofte- og albuedysplasi, som kan forårsake leddsmerter. Røntgen kan avgjøre om Labrador er genetisk disponert for disse problemene. Retinal dysplasi, som kan forårsake blindhet hos valper, og progressiv retinal atrofi, som kan gi blindhet senere i livet, er også bekymringer. Planlegg en øyeundersøkelse med en veterinær før du avler Labrador.

Ernæring under graviditet

Hunder er gravide i 63 dager med kull fra fem til ti valper. Det er viktig at kjæledyret ditt får tilstrekkelige næringsstoffer under graviditeten. Hvis hun ikke får den riktige mengden protein, fett, karbohydrater, vitaminer og mineraler, vil valpenes helse bli kompromittert. Velg en balansert mat med høyt kaloriinnhold for å mate din gravide Labrador. Valpemat eller formuleringer designet for alle livsfaser er gode valg. Maten skal være 17 prosent fett og 29 prosent protein. En gjennomsnittlig voksen Labrador bør få 980 til 1300 kalorier daglig. Gjennom de første fem til seks ukene av svangerskapet, øk Labradors matinntak med ikke mer enn 10 prosent. Siden valpene vil vokse raskt i løpet av de siste tre til fire ukene av svangerskapet, må du øke matinntaket med 15 prosent til 25 prosent etter hvert som graviditeten fortsetter.

Øvelse under graviditet

Trening er viktig for din gravide Labrador, en naturlig aktiv rase. Det vil hjelpe henne å holde seg i form og forberede kroppen for arbeid og fødsel. Foreningen for forebygging av overvekt av kjæledyr sier at det gjennomsnittlige laboratoriet trenger en spasertur på 3 kilometer eller 30 til 60 minutter med aktiv lek daglig. Siden Labradors har naturlige gjenvinningsevner, liker de å spille Frisbee eller Flyball. Når graviditeten utvikler seg, må du imidlertid unngå anstrengende trening som løping, hopping og smidighet. I løpet av de siste ukene vil trening bli vanskeligere - til og med å gå kan bli slitsomt. Se på hunden din for tegn på utmattelse og stress. Dette kan omfatte panting, sikling og et ønske om å sette seg ned. Når hun kommer nærmere levering reduserer du lengden og intensiteten på turene og treningene.

Finne hjem til valper

I følge American Kennel Club er Labrador Retriever den mest populære hunden i Amerika - et sted den har holdt i 22 år. Det skal være enkelt å finne hjem til de nye valpene dine. Labradorer er gode familiedyr og er alltid i høy etterspørsel. Det viktige er å sørge for at hver valp går til et kjærlig hjem. Skjerm potensielle eiere nøye. Spør om de noen gang har eid en Labrador før, om de har en inngjerdet hage, hvor lenge valpen vil være alene hver dag, og om de noen gang har gitt en hund opp i ly.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: HUNDEN SKIDER PÅ MIT GULV! (Kan 2024).

uci-kharkiv-org