Er mest Lhasa Apsos allergisk mot hvete og kylling?

Pin
Send
Share
Send

Fordi det finnes proteiner i både hvete og kylling, er det fullt mulig at din Lhasa apso er allergisk mot begge. Selv om allergi med hundemat ikke anses å være vanlig i noen raser, forekommer de. Hvis din Lhasa apso viser tegn på en hundematallergi, er veterinæren din den beste personen som bestemmer hvordan du skal løse problemet.

Vanlige matallergier

For alle hunderaser er kylling blant de vanligste matallergiene. Andre matvarer som ofte er assosiert med hundematallergi inkluderer biff, egg, melk og fisk. Hvete regnes ikke som en veldig vanlig matallergi, men det er kjent at noen Lhasa apsos er allergiske mot det.

Hva er tegn på matallergi?

I følge Dog Food Advisor opptrer "matallergi når hundens immunsystem feilaktig identifiserer en bestemt matingrediens som skadelig." Hvis din Lhasa er allergisk mot et protein, vil kroppen hans produsere en rekke antistoffer for å bekjempe det den forveksler som skadelig. Disse antistoffene vil forårsake ubehag. Tegn på matallergi kan omfatte oppblåsthet, diaré, gass, elveblest, hudutslett, potebiting, kvalme, oppkast og tvangsslikking. Bare en veterinær kan nøyaktig diagnostisere matallergi, så det kan være lurt å planlegge en avtale og få Lhasa testet for allergi. Ofte viser det seg å være en matallergi som noe helt annet, så diagnosen er et sterkt forsvar mot det som plager Lhasa apso.

Utvikling av matallergier

Hundematallergi kan utvikles når som helst. Din Lhaso apso kan være bra å fordøye kylling og hvete en dag, men viser tegn på nød på et senere tidspunkt. Når en matallergi har utviklet seg, forsvinner den vanligvis ikke, så du må eliminere maten fra Lhasas diett for alltid.

Hvorfor oppstår matallergier?

Hundematallergi er genetisk bestemt. Hvis det er mulig, kan du kontakte din Lhasa apso oppdretter eller adopsjonsbyrå for å se om de har medisinsk historie for hunden din. Dette kan inkludere foreldreinformasjon, inkludert om stamtavlen deres inneholder matallergi. Hvis denne informasjonen ikke kan tilegnes, kan veterinæren din fortsatt teste og diagnostisere allergier.

Behandler matallergi

Hvis du mistenker at Lhasa apso er allergisk mot kylling og hvete, bør ditt første skritt være å eliminere matvarene fra hundens diett. Hvis proteinene i disse matvarene er skyldige, bør valpen din vise umiddelbare tegn på forbedring. Hvis du fremdeles merker tegn på nød, må du kontakte veterinæren din for å finne årsaken.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Lær mer om barnemat (Juli 2024).

uci-kharkiv-org