Levetid for en sibirsk katt

Pin
Send
Share
Send

Hvis du er en trofast beundrer av hengivne, kongelige og halvhårede katter, kan Siberian være akkurat din slags katt. Når du vurderer hvilken type kattunge du skal ta med deg hjemme, kan litt kunnskap om rasens typiske forventede levealder være nyttig for å ta din endelige beslutning.

Om sibiren

Sibiren, som navnet antyder, har sin opprinnelse i Sibir-delen av Russland. I følge Cat Fanciers Association har den innenlandske rasen en omfattende fortid som går tilbake i et helt årtusen - minimum. Sibiriske katter er en relativt ny introduksjon til USA, etter å ha oppstått offisielt i nasjonen i 1990. Den robuste, mellomstore rasen er også relativt vanskelig å finne og skaffe for interesserte potensielle eiere.

Levetid

Selv om det alltid avhenger av den enkelte katten, har sibiriske katter ofte en levetid på mellom 10 og 18 år. Hvor lenge en sibirisk pus lever, bestemmes imidlertid av mange forskjellige faktorer, fra individuelle helsemessige forhold til kosthold. Noen sibirere kan overgå 18 år, mens andre kanskje ikke en gang kommer til 10, dessverre. Husk at alle katter er laget annerledes.

Helseproblemer

Visse katteraser har genetiske disposisjoner for visse typer plager som kan forkorte den gjennomsnittlige levetiden. Selv om sibirere som en rase vanligvis er veldig sunne, solide og tøffe, kalles et medisinsk problem som noen ganger er forbundet med det hypertrofisk kardiomyopati. Hjertesykdommen utløser hjertecellene til å øke i størrelse, og til slutt redusere blodstrømmen. Noen sibirere kan være mer utsatt for denne tilstanden enn katter av andre raser.

Fysisk form

En sibirsk kattes nivå av fysisk trening kan også påvirke hans levetid. Hvis du bestemmer deg for å ta med deg en av disse fluffkulene til hjemmet ditt, er det opp til deg å sørge for at han holder seg så god som en fele - så lenge som mulig. Daglig trening er et must, enten du oppfordrer pusen din til å løpe etter en laserpeker eller spille henting, a la canine-stil. Jo mer fysisk form og aktiv en sibir er, jo lavere er risikoen for fedme og andre potensielt livslengdsreduserende sykdommer - tenk for eksempel på diabetes.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: What its Like To Have a Siberian Forest Cat (Kan 2024).

uci-kharkiv-org