En liste over hunder med påtrykte ansikter

Pin
Send
Share
Send

Selv om det ikke kan benektes søthetsfaktoren til hjørnetenner med innstøpte ansikter, kommer disse rasene også med ulemper. Kortnesehunder kommer i alle størrelser.

Brachycephalic Dogs

Det søte skjøvede ansiktet tilhører en brachycephalic hund, et begrep som bokstavelig talt betyr "kort hode." Uansett den enkelte rasen, har alle brachycefaliske hunder kortere hodeskaller enn normalt, noe som endrer resten av hundens ansiktsanatomi. I tillegg til pusteproblemer, kan brachycephalic hunder lider av øyeproblemer, ettersom øynene skyves lenger ut av skallen enn de fleste raser. Hunder med brachycefalisk luftveissyndrom har underdimensjonerte nesebor og langstrakte myke ganer. Førstnevnte betyr at inntak av luft er mer arbeid, mens sistnevnte resulterer i en myk gane som delvis blokkerer luftrøret.

Bulldogs og Bostons

Hvordan kan du ta en titt på ansiktet til en bulldog og ikke bli slått? En gang ble han avlet for å faktisk bekjempe okser. I dag er han stort sett en kjærlighetsfeil. Av de brachycephalic rasene er den klassiske engelske bulldogen blant de mest sannsynlige til å oppleve brachycephalic airway syndrome. Varme og fuktighet er vanskelig for ham. Den franske bulldoggen, med sine særegne flaggermusører, må også bo i et luftkondisjonert miljø når temperaturen klatrer. Boston-terrieren, født i smoking, stammer fra kryssingen av en engelsk bulldog med en engelsk terrier. Han er en utmerket følgesvenn.

Asiatiske raser

Mange brachycephalic hunder stammer fra Asia. Disse inkluderer pekingese og mops fra Kina og shih tzu og Lhasa apso fra Tibet. Pugs og Pekingese deler sannsynligvis noe herkomst, mens det er mer dokumentasjon om forholdet mellom Lhasas og shih tzus. Mens shih tzu-linjen sporer tilbake til Tibet, var rasen en favoritt for kinesiske kongelige under Ming-dynastiet. Lhasa apso, kjent i hjemlandet som "bark løvevakthund", hadde ansvaret for å vokte eierens hjem, en oppgave han fortsatt utfører beundringsverdig i dag.

Store hunder

Ikke alle brachycephalic raser er på den lille siden. Kanskje den mest kjente av de større rasene er bokseren, hvis blodlinjer inneholder bulldog og terrierfedre. Hvis du vil ha en veldig stor hund med et innskutt ansikt, er det Dogue de Bordeaux - "dogue" er fransk for mastiff - en førsteklasses vakthund. Det er også standard mastiff, et navn som er synonymt med størrelse. I følge American Kennel Club er minimumsstørrelsen for en voksen mannlig mastiff 30 inches høy på skulderen, noe som gjør dette til en av de største rasene organisasjonen registrerer.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Separation Training for Puppies and Adult Dogs (Juli 2024).

uci-kharkiv-org