Hvor lenge kan en stor papegøye leve?

Pin
Send
Share
Send

Hunder og katter er ledsagere i mindre enn 20 år. Ha en plan i tilfelle din fjærvenn overlever deg, fordi en stor papegøye kan være en livstidsengasjement og utover.

Faktorer som bestemmer forventet levealder for papegøyer

Papegøyer har blitt holdt som kjæledyr i hundrevis av år, og de er fortsatt populære kjæledyr i dag. Mange innser ikke livstidsforpliktelsen som følger med de fleste papegøyer. Generelt, jo større fuglen er, jo lenger vil han leve. Imidlertid vil ikke alle fugler leve så lange liv. Arvelighet spiller en rolle, da noen fugler arver helseproblemer som forkorter livet. Hva du mater papegøyen din, vil også avgjøre hvor lenge han vil være hos deg. En papegøye som spiser et sunt kosthold som er nær det han ville spise i naturen, vil generelt leve lenger. Med god mat, god veterinærpleie og mye mental og fysisk trening, kan en stor papegøye være i familien din i tre generasjoner.

Forventet levetid på araer

Araer er de mest fargerike papegøyene, opprinnelig funnet i Sentral- og Sør-Amerika. Macaws er den største familien av papegøyer, og noen kan vokse så høye som tre meter og veie opp til 4 pounds. Siden de er de største papegøyene, har araer også de lengste forventede levetidene. Hvis en ung ara blir med i familien din, vil den sannsynligvis overleve deg, ettersom sunne araer kan overleve 60 til 80 år. Selv de mindre araene, som Hahns-ara, kan leve opp til 60 år. Hvis du vil tilbringe livet ditt med en fargerik, fjærvenn, kan en ara være et godt valg.

Forventet levetid for kakaduer

Kakaduer, med sine luftige kamper og dumme narrestreker, er godt kjent for mange amerikanere på grunn av Fred, fuglens medstjerne i TV-showet "Baretta." Kakaduer utviklet seg i Sør-Stillehavslandene i Australia, New Zealand, Indonesia og omkringliggende øyer. De største kakaduerne kan veie over 2 kilo, og den minste av kakaduerfamilien, kakaduen, kan bare veie 3 gram. På grunn av størrelsesforskjellen i kakaduer, varierer levetiden sterkt. De små koketerne kan leve opptil 20 år, mens de større kakaduene kan leve 60 år eller mer. En av de mest kjente og eldste kakaduerne er Cookie, bosatt major Mitchells kakadue ved Brookfield Zoo i Chicago, som feiret sin 79-årsdag i juni 2012.

Forventet levetid for amazoner

Amazoner er mindre papegøyer enn araer eller kakaduer, men de er fortsatt store nok til å være en livslang følgesvenn. De fleste Amazons er omtrent på størrelse med en due, og mange er veldig fargerike. Amazons papegøyer kan være veldig intelligente, pratsomme og lekne. Gjennomsnittlig levealder for en Amazon-papegøye er 50 til 70 år. Som et resultat bør du være forberedt på å bruke mye tid på å sosialisere Amazon-papegøyen din i årevis.

Forventet levetid for afrikanske grå

Afrikanske grå papegøyer er omtrent like store som Amazon-papegøyer og har omtrent samme forventet levetid. Med god ernæring og stell vil en afrikansk grå papegøye være din følgesvenn i 50 til 60 år. Noen afrikanske gråtoner har levd eldre enn 80 år. Disse milde fuglene anses av mange eksperter for å være smarteste av papegøyene. Hvis du vil ha en papegøye som kan føre en full samtale med deg, kan en afrikansk grå være et godt valg. De er så flinke til å snakke at de til og med kan etterligne de forskjellige stemmene til sine menneskelige venner.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Website Builder SEO - Best Website Builder in 2020 and 2021 (Juni 2024).

uci-kharkiv-org