Hvor lenge lever en hund?

Pin
Send
Share
Send

jeg hundebilde av AGphotographer fra Fotolia.com

Når du blir forelsket i din kjære valp, er den urimelige og uuttalte forventningen at du vil være sammen for alltid. Det er uheldig at kjæledyrets levetid ikke er så lang som vår. Ikke alle hunder har samme forventede levealder, og forskjellige faktorer påvirker hvor lenge en hund kan leve.

Det store og små av det

Hvilken type hunden din er og størrelsen hennes vil hjelpe deg med å bestemme hva hennes forventede levealder vil være. Vanligvis lever små hunder lenger enn større. Små raser som Yorkshire terrier og Chihuahuas har en gjennomsnittlig levetid på omtrent 14 år, og noen lever så lenge som 20 år. Større raser som Great Dane eller blodhunder er gjennomsnittlig mellom 8 og 11 år. Blandede raser og mellomstore hunder faller et sted imellom, men de har også en tendens til å leve lengre liv enn rasehunder fordi blandede hunder vanligvis ikke trenger å kjempe med de genetiske problemene til renrasene.

Varierende faktorer

En annen faktor som kan påvirke hundens levetid er kjønnet. Kvinnelige hunder har en tendens til å leve lenger enn hannhunder - to år lenger i gjennomsnitt. Andre påvirkningsfaktorer kan omfatte livsstil, hvor mye trening hunden får, om hunden har blitt sterilisert eller kastrert, og helsevesen eller mangel på det.

Beregner hundens alder

En grunnleggende og veldig generell måte folk har forsøkt å beregne hundens alder i "folk" år, er å bare multiplisere hundens kronologiske alder med syv. Dette har vist seg å være unøyaktig fordi hunder eldes raskere i løpet av de første årene, men aldringsprosessen avtar etter omtrent to år. En mer nøyaktig beregning på VetInfo-nettstedet er å vurdere hundens første år til å være omtrent 15 menneskeår, med hunden som er omtrent 24 år gammel på slutten av sitt andre år. Etter det andre året vil du legge til 4 menneskeår for hvert hundeår nærmere hundens sanne alder.

Oppmuntre til lang levetid

Selv om du ikke kan sammenligne det år for år, eldes hunder og mennesker på samme måte. Du og hunden din vil begge gå gjennom stadiene av ungdom og middelalder før de blir eldre borgere. Og akkurat som med mennesker, er det forebyggende tiltak du kan ta for å forlenge hundens liv. Å mate hennes kvalitetsmat som gir god ernæring er en start. Spaying eller kastrering av hunder bidrar til deres levetid, i likhet med å holde tritt med vaksinasjoner og regelmessige medisinske kontroller. Å sørge for at hunden din får nok trening og kjærlig, støttende interaksjon vil forbedre hennes fysiske helse så vel som hennes mentale helse.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: JEG TESTER MOCHI ICE CREAM (Juni 2024).

uci-kharkiv-org