Lymfødem hos katter

Pin
Send
Share
Send

Den gode nyheten for katteelskere er at lymfødem bare ikke er vanlig hos katter. Det betyr ikke at katten din ikke kan ende opp med lymfødem. Hvis hun har hevelse, få den sjekket ut.

Hva er det?

På et enkelt språk er lymfodem hevelse forårsaket av overflødig væske fra lymfeknuter. Væsken samles vanligvis i kattens ekstremiteter, som hans ben og ører, men den kan samles i andre områder. Det kan være smertefullt hvis hevelsen er ekstrem, men i de tidlige stadiene forårsaker det vanligvis ikke kattesmerter. Det hovne området vil vanligvis etterlate en depresjon som gradvis fylles ut når du trykker på den med fingeren og slipper. Hvis du mistenker at katten din har lymfødem, ta ham til veterinæren for diagnose og behandling før tilstanden blir smertefull.

Primær vs Sekundær

Lymfødem er enten primær og sekundær. Primær lymfødem er tilstede ved fødselen. Denne typen er genetisk. Symptomer kan ikke vises før kattungen din er noen måneder gammel, men den har alltid vært der. Sekundært lymfødem utløses av tidligere skade eller sykdom. En skade på lymfeknuter, en infeksjon, hjertesykdom og kreft kan forårsake lymfødem. Også strålebehandling kan ha uønsket bivirkning av lymfødem.

Diagnose

Hevelse er bare en indikator på lymfødem. For å være sikker på hva som påvirker katten din, må veterinæren din kjøre noen tester. En komplett blodtelling og biokjemisk profil er vanligvis nødvendig. I tillegg kan veterinæren din ønske å kjøre en lymfiografi, som inkluderer å injisere et fargestoff i lymfesystemet og deretter ta røntgenstråler.

Behandling

Dessverre er det ingen kur mot lymfødem. Behandlingen er fokusert på å lindre symptomene. Veterinæren din kan foreskrive medisiner for å redusere hevelse og antibiotika for å forhindre infeksjoner. Hjemme kan varme massasjer, trykkpakker og tvungen hvile - kasse - bidra til å redusere hevelse.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Kachche DhaageHD Ajay Devgn. Saif Ali Khan. Manisha Koirala -With Eng Subtitles Bollywood Movie (Juli 2024).

uci-kharkiv-org