Hva betyr det når du skraper en hund og beina beveger seg?

Pin
Send
Share
Send

Det er nesten som et sirkustrik - du treffer det søte stedet på magen til hunden din, og hun kan ikke annet enn å sparke beinet i skrapebevegelse. Hun ber deg ikke slutte, og det er sannsynlig at hun ikke vil at du skal gjøre det. Benbevegelsen er ufrivillig og normal.

Scratch Reflex

Når hunden din beveger benet når du klør henne, kalles det en skraperefleks. Det er den samme typen ufrivillig bevegelse som oppstår når legen banker på kneet for å se om beinet hopper. Det skader ikke valpen din, og hun prøver ikke å be deg om å slutte å klø. Tvert imot - de fleste hunder elsker å bli klappet, og hun vil bare gå bort hvis hun ikke er interessert. Opprinnelsen til denne refleksen er ikke helt klar, men det er sannsynlig at refleksen utviklet seg som en måte å stoppe irriterende skadedyr som lopper fra å få fotfeste på hundens hud.

Hvor det skjer

Å skrape hodet på hunden din vil neppe føre til uventet bevegelse i beinet. Rull henne over på ryggen og angrip magen med noen kjærlige riper, og det vil sannsynligvis være en annen historie. De mest sannsynlige områdene som forårsaker riperefleksen er magen, sidene og lavt på ryggen. Det eksakte søte stedet kan være forskjellig på hver hund, men de fleste hunder har et sted som forårsaker refleksen.

Problemer

Selve skrape-refleksen er normal, men mangelen på en kan bety et problem. Veterinærer bruker ofte riperefleksen, eller mangel på den, for å avgjøre om hunden din har problemer med nervesystemet eller ryggmargen. Hvis valpen din plutselig slutter å vise riperefleksen eller utfører den på rare tider, for eksempel når hun står stille eller går, kan det være tegn på en nevrologisk lidelse eller nervesystemet. Snakk med veterinæren din hvis du er bekymret for hundens skrapefleks.

Pass på deg selv

Poochen din prøver ikke å skade deg når hun beveger benet, men se på armen din i tilfelle. Noen hunder sparker sprudlende, og de sikter mot riperfølelsen. Siden denne følelsen er forårsaket av hånden din, kan armen komme i veien for neglene hennes, og hun kan utilsiktet skrape deg i retur. Å holde neglene godt trimmet kan bidra til å eliminere at hun klør deg mens du skraper henne.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Vårt Nye Familiemedlem (Kan 2024).

uci-kharkiv-org