Hva er en Mini Bulldog?

Pin
Send
Share
Send

Definisjonen av en mini bulldog avhenger av hvem du snakker med - og på valpen de prøver å selge deg. Minst tre hunderaser, og veldig mye semantisk maskinering, går inn i denne beskrivelsen.

Semantisk akrobatikk

Valpen som blir kalt en mini bulldog kommer til å være en av tre ting - og ingen av dem blir anerkjent av American Kennel Club som en egen rase. Minityren din kan være elskelig og søt, men han vil ikke være synlig (til tross for eventuelle påstander om det motsatte av oppdretteren hans).

Mini-okser er enten rasehunder valgt for uttalt neoteny (oppbevaring av valpelignende egenskaper, for eksempel et ekstra kort ansikt og store øyne med stort mellomrom), achondroplasi (en genetisk dominerende form for dvergisme) og en voksen størrelse som er mye mindre enn AKC rasestandard; eller de er designerblandinger av engelske eller franske bulldogger og mops.

Miniature English Bulldogs

Miniatyr engelske bulldogavlere har en tendens til å få trusa i en haug når de sammenlignes med oppdrettere av "falske" mini-bulldogger (bulldog-pug-mikser), men faktum er at uansett hvor søt, søt og adopterbar deres minier er, driver oppdretterne med praksis allment ansett som ugyldig innen dyrehold.

For å få miniutseendet, avler de sine minste rasehunder med de minste vennene som er mulig, ad infinitum. Dette betyr ofte avlshunder som er nære slektninger for å konsentrere de ønskede egenskapene innenfor linjen sin. Det betyr også avlshunder som bærer genetiske "defekter" - og siden den engelske bulldograsen allerede er full av slike helsepåvirkende problemer, er dette ganske enkelt å gjøre, men ikke nødvendigvis i den langsiktige interesse for de resulterende valpene .

Det er ikke noe argument for at de virkelig er søte, derav kravet. Er de adopterbare? Jada, og de lager elskelige kjæledyr, men etikken med å kjøpe en er diskutabel.

Franske Bulldogs

Maksing ut på ikke tyngre enn 28 pounds - omtrent halvparten av størrelsen på deres engelske kolleger - den diminutive franske bulldog eller "Frenchie" er den opprinnelige "mini bulldog." Imidlertid er mange fremdeles større enn den "ideelle" mini. Noen valper som markedsføres som mini-bulldogger er fransk-engelske bulldogkors eller franske bulldogger krysset med mops.

Bulldog-Pug Crosses

Opphavet i Kina er mops den asiatiske versjonen av bulldogen. Disse rasene deler brachycephaly (flate ansikter), korte ben, brede kister, korte, tykke strøk og spunky holdninger. Det var bare et spørsmål om tid før noen bestemte seg for å blande dem i den endeløse jakten på den perfekte valpen.

De fleste valper annonsert som "mini bulldogs" er bulldog-mops kryss. I likhet med den berømte labradoodle og cockapoo i tid, er disse valpene designerblandinger, men fra måten noen oppdrettere spiller på dem, kan du lett få inntrykk av at de er den siste nye rasen. De er ikke. Imidlertid har mange linjer vært blandet i generasjoner, så de fleste "mini bulldog" -foreldre er selv kryss, snarere enn renrasede mops eller bulldogs.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Mini English Bulldog Vs Standard English Bulldog! (Juli 2024).

uci-kharkiv-org