Hva er middelaldrende for en katt?

Pin
Send
Share
Send

"Middelaldrende" kan virke som et morsomt begrep for å beskrive din kjære katt, men akkurat som mennesker og alle andre skapninger, opplever myke katter en naturlig aldringsprosess. Beskrivelsen betyr egentlig at pusen din ikke er helt baby lenger, men heller ikke i nærheten av å være eldre.

Middelaldrende hos katter

Katter har mye kortere forventet levealder enn folk har, og blir som et resultat "middelaldrende" raskt til sammenligning. Hvis katten din er i området 6 til 12 år gammel, anses han for å være middelaldrende, ifølge Cornell University College of Veterinary Medicine. På dette punktet kan du observere små endringer i katten din. Han kan være litt mindre aktiv og energisk enn for eksempel i løpet av de første årene.

Eldre katter

Når en katt blir omtrent 12 eller 14 år gammel, regnes han ikke lenger som middelaldrende, men er i stedet en "eldre" pus, indikerer ASPCA. På dette tidspunktet utvikler noen katter helseproblemer som er vanlige for eldre katter, inkludert kognitive problemer, diabetes, nyresykdom, hypertyreose, leddgikt og andre. På grunn av eldre kattes følsomhet for flere medisinske plager, øker katteeiere ofte sine elskede seniorkattungers vanlige veterinæravtaler. Noen eiere gjør også justeringer av deres kjæledyrs dietter, og fokuserer først og fremst på kommersiell mat som bare passer til eldre katter - og eldre katter. Eldre katter har ikke de samme diettbehovene som unge og middelaldrende søte. For det første trenger de ekstra protein. For det andre trenger de ikke så mye fett.

Helseproblemer for middelaldrende katter

Selv om eldre katter faktisk er utsatt for forskjellige helsemessige forhold, har middelaldrende katter også sin andel av sårbarheter. En sykdom som er spesielt utbredt hos middelaldrende katter er kjent som hypertrofisk kardiomyopati, ifølge College of Veterinary Medicine ved Washington State University. Ikke bare påvirker dette hjertemuskulaturen ofte middelaldrende katter, det er også spesielt utbredt hos menn.

Middelalder død på grunn av fedme

Fedme rammer katter i alle aldersgrupper, men kan være spesielt problematiske og farlige for de som er minst i middelalderen. Overvektige katter har mye større sjanser for å gå bort unge enn deres slankere kolleger. Sjansene for at middelaldrende overvektige katter dør er faktisk to ganger sterkere enn for trim og sunne middelaldrende katter.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Supertipsen som får din katt att kissa i lådan - Nyhetsmorgon TV4 (Juli 2024).

uci-kharkiv-org