Miniatyr Dachshund Fysisk beskrivelse

Pin
Send
Share
Send

Det er to typer dachshunds i denne verden - standarden og miniatyren. Det er bare at miniatyren er omtrent to tredjedeler så stor. Resten er den samme pakken med søte alle er kjent med.

Samlet utseende

Dachshunds av begge varianter ser nøyaktig like ut. De kalles ofte "weenie" -hunder på grunn av deres lange, pølseformede kropper. Opprinnelig avlet for å jakte gravende dyr, har dachshunds korte, muskuløse ben og poter som har tykke, formidable klør. De har også floppyører som sitter høyt på hodet. Dachshunds har vanligvis en rik honningbrun eller svart farge. Noen kan være blågrå, tofarget, flekkete eller trefarget. Pelsen deres er enten kort og skinnende eller ru.

Størrelse og vekt

En standard dachshund står 8 til 11 inches ved skulderen og veier mer enn 11 pounds når han når 12 måneders alder. En miniatyr dachshund står 5 til 7 inches på skulderen i samme alder. For utstillingshunder er den foretrukne vekten mellom 8 og 11 pund, og kroppens lengde skal være omtrent dobbelt så høy, målt fra brystbenet til halebunnen.

Hode og nakke

Hodene på miniatyrdachshunder taper vanligvis jevnt fra den lett buede kronen til nesespissen for å danne et punkt. Øynene deres er store, mørke og mandelformede og gir generelt et energisk, våken og kjærlig uttrykk. Halsene, som kroppene, er lange, muskuløse, rene og stramme. Miniatyrdachshunder er kompakte og sene, og selv i nakken og kjeve er det ikke sannsynlig at de rynker eller har bretter eller dewlap.

Kropp

Standard eller miniatyr, dachshunds har sterke, fremtredende kister. I en fit hund bør brystet være den laveste hengende delen av kroppen, men miniatyrdachshunder, som deres fettere i standardstørrelse, er utsatt for latskap og kan bli fett. Dette kan føre til alvorlige helseproblemer som diabetes. Kroppene skal tappes litt fra brystben til hale. Miniatyrens bakpart er sterk og ren muskuløs. Bena skal være rette, og halen skal være moderat lang, rett og tynn.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: puppies, valper, dachs, korthåret black and tan 2 (Juli 2024).

uci-kharkiv-org