Beste ikke-kaste hunderaser for allergi og astma

Pin
Send
Share
Send

i Smilende kvinne med sitt hvite puddelbilde av Allen Penton fra Fotolia.com

Hvis du lider av allergi eller astma, og du elsker hunder, vet du hvor nedslående det er å få et allergi- eller astmaanfall når du er rundt menneskets beste venn. Imidlertid kaster ikke en rekke hunder, så de produserer lite dander - synderen av allergiene og astmaen din.

Dander

Det er ikke håret på en hund som forårsaker et allergisk eller astmatisk angrep. Det er resultatet av at protein i spytt og urin kleber seg til dander eller flassende døde hudceller som forårsaker reaksjonen. Ikke-kaste hunder produserer ikke så mye dander, og det er derfor mindre sannsynlig at du får reaksjon. Imidlertid er ingen hund 100 prosent allergifremkallende. Den eneste måten å vite om du vil få et allergisk eller astmatisk angrep, er å besøke oppdretteren i flere timer og se om du er følsom overfor hundens dander.

Små hunder

Lekepudelen, alltid blant de 10 mest populære hundene ifølge American Kennel Club, er også blant AKCs Topp 10 allergivennlige hunder. Pudelen er en intelligent, lojal hund som må klippes regelmessig ellers vil håret hans matte. Den kinesiske crested hunden er enten en hårløs eller en "pulverpuff." Både hårløse og pulveriserte ønsker selskap. Den hårløse er utsatt for solbrenthet og hudirritasjoner. Xoloitzcuintli er en av de eldste raser av hunder. Denne hårløse rasen er rolig og oppmerksom, og er en utmerket følgesvenn. Bichon Frise er en leken og elskelig hund som, i likhet med pudelen, vil trenge klipping for å forhindre matte. Malteseren er en mild, men energisk hund. Klipping er også nødvendig for denne.

Mellomstore hunder

Miniatyrpudelen som lekepudelen er en populær hund. Det krever også pleie for å forhindre matting. Miniatyr- og standardschnauzerne er en del av terriergruppen, så de har mye energi. Pleie av kappen er en nødvendighet. Wheaton terrier er en energisk hund som er større enn schnauzeren og tro mot terrierrasen - intelligent og beskyttende. Ja, han må klippes med jevne mellomrom, slik det er tilfellet med de fleste allergivennlige hunder.

Større hunder

Den portugisiske vannhunden er en atletisk, hårete hund, så han krever mye trening og pelsen krever regelmessig vedlikehold. Den irske vannspanielen elsker å behage. Du må holde pelsen trimmet for å minimere risikoen for allergisk reaksjon. Bedlington terrier er mild og mild. Selv om han er en terrier, er han ikke like energisk som andre terriere. Frakken hans må også klippes med jevne mellomrom. Den kerryblå terrieren er energisk og en god familiehund; imidlertid liker han ikke katter eller små hunder. Det er også nødvendig å stelle frakken.

Hensyn

Hver av de nevnte hundene er en AKC-anbefalt rase. Stamtavler til AKC-registrerte hunder går minst 100 år tilbake. Selv om atferd og energinivå er etablert i rasen, har alle hunder sine egne individualiteter og vil variere i personlighet og aktivitetsnivå. American Kennel Club garanterer ikke at noen av de ikke-kaste hundene vil forhindre allergiske eller astmatiske anfall. Alle hunder har dander, og alle hunder med hårskur til en viss grad. I tillegg til AKC-registrerte raser, kan det være lurt å vurdere hybridhunder - hunder som er en blanding av to raser. Du vil ha en hybrid som er en blanding av to ikke-kaste hunder.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: The Groucho Marx Show: American Television Quiz Show - Door. Food Episodes (Juli 2024).

uci-kharkiv-org