Forekomst av risallergi hos hunder

Pin
Send
Share
Send

Hvis Spike klør seg bort i kløende hud, kan det skyldes matallergi. Ris er en ingrediens som finnes i mange hundedieter på markedet, så poochen din kan ha utviklet en allergi mot den.

Matallergier

En pooch utvikler en matallergi etter å ha spist en bestemt mat, vanligvis et protein, over en periode. Hvis immunforsvaret hans begynner å svare på tilstedeværelsen av proteinet i kroppen hans når han fordøyer det som en "inntrenger", kan det føre til frigjøring av et kjemikalie som kalles hertamin. I følge Modern Dog Magazine resulterer dette kjemikaliet i alle slags problemer, inkludert kløende hud, oppkast, opprørt mage eller til og med hudinfeksjoner. Bare om lag 10 prosent av allergiene i pooches er forårsaket av mat, mens resten skyldes andre utløsere som inhalasjons- eller miljøallergier, ifølge WebMD.

Ikke så nye ingredienser

Matallergispesifikke dietter pleide å inneholde ris, vanligvis sammen med lam, for våre hundevenner fordi disse ingrediensene ikke var inkludert i noen hundedieter på markedet, noe som gjorde dem til nye eller "nye" ingredienser. Dessverre begynte mange kjæledyrmatprodusenter å inkludere disse ingrediensene i sine andre produkter, noe som gjorde dem upassende for å behandle matallergi. Nå vanlig i valpens diett, kan ingredienser som ris være årsaken til Spikes matallergi.

Er ris et protein?

Selv om du kanskje ikke anser ris som en mulig skyldige for matallergiene til poochen din, fordi det er en type karbohydrat, tenk igjen. Ris er faktisk et proteinrikt korn som inneholder åtte aminosyrer. Det er rangert som en proteinkilde av høy kvalitet med en biologisk verdi på 86 av 100, nesten dobbelt så stor som mais, ifølge American Rice. Proteininnholdet i ris gjør det til en utmerket næringskilde for de fleste valper; for de som lider av matallergi, men dette gjør det til et potensielt allergen for systemet hans. Alternative kilder til karbohydrater som poteter, yams eller kassava gir mye lavere mengder protein til poochen din, ifølge Food and Agriculture Organization of the United Nations.

Eliminering

Den eneste måten å avgjøre om valpen din lider av en allergi mot ris og noe annet, er å sette ham på et eliminasjonsdiett. Denne dietten består bare av et nytt protein og et karbohydrat. Din pooch må aldri ha spist noen av disse ingrediensene tidligere. Slike dietter inkluderer fisk, vilt eller kenguru og potet eller and og ert, ifølge Mar Vista Animal Medical Center. Mens noen matallergi dietter inneholder ris, kan de bare mates til poochen din hvis han aldri har spist ris før. Hvis poochen din føles bedre etter å ha vært på denne dietten, er matallergi skylden.

Unngå allergene

Noen nye allergivennlige dietter for valper inneholder faktisk bare risstivelse eller maisstivelse, som hver inneholder mindre enn 0,5 prosent protein for å unngå problemer med matallergi, ifølge Purina. Disse diettene inneholder også hele proteiner som er brutt ned eller hydrolysert til super små molekyler som ikke vil forstyrre valpens immunsystem. Du kan til og med mate noen hydrolyserte proteindieter til poochen din på ubestemt tid i noen tilfeller. Hvis allergiene hans ikke er så ille, vil veterinæren din sannsynligvis begynne å introdusere ingredienser i valpens diett for å bestemme hvilke som er allergenene du skal unngå. Hvis for eksempel å gjeninnføre ris i dietten gir en allergisk reaksjon, vet du at hunden din er allergisk mot den.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Hundens känslor och tankar Per Jensen (Juli 2024).

uci-kharkiv-org