Hvor gammel skal en valp være for å ta på seg en loppekrage?

Pin
Send
Share
Send

Lopper kan være en smerte, både for den nye valpen din og alle andre i husstanden din. Hvis den nye valpen din er yngre enn 4 til 6 uker gammel, vil du kanskje holde på en loppekrage helt og se på andre metoder for å holde poochen loppefri.

Ingredienser

Pyriproxifen, som stopper loppens vekstsyklus og dreper unge lopper, er en vanlig ingrediens i loppekrage, og den brukes også i aktuelle produkter designet for å bli påført på baksiden av hundens nakke. Det er ikke trygt for valper yngre enn 7 uker. Ingredienser som pyretrum, limonen og linalool kan være bra for valper eldre enn 4 til 6 uker, men du bør konsultere veterinæren din før du utsetter valpen for disse insektmidlene.

Bekymringer

Valper er mer utsatt for insektdrepende ingredienser i loppekrage fordi de er mindre enn fullvoksne hunder og har mindre utviklede immunforsvar. Valper er også mer sannsynlig å tygge på en loppekrage hvis den løsner, noe som øker risikoen for å få i seg de giftige forbindelsene. I tillegg til den potensielle toksisiteten til ingredienser i loppekrage, er en annen bekymring kvelning. Noen loppehalsbånd er for løse for en valpes lille nakke, slik at de kan bli fanget på møbler og ved et uhell kvele den stakkars fyren din.

Alternativer

Hvis valpen din er for ung til å bruke en loppekrage, eller hvis du foretrekker å prøve en annen metode for loppekontroll, kan loppedyp eller sjampo være et effektivt alternativ. Loppekam kan fjerne voksne lopper, men de vil ikke fjerne loppeegg, så du må gjenta kamingsprosedyren ofte. Loppebehandlinger, som teppespray og loppebomber, kan være nødvendige hvis hjemmet ditt er sterkt angrepet. Hvis valpen din er eldre enn 6 uker, kan veterinæren din anbefale en aktuell løsning eller oral medisinering for å eliminere lopper. Disse produktene har en tendens til å være mer effektive enn loppekrage fordi de behandler hele kjæledyret, ikke bare området rundt hodet og nakken.

Hensyn

Unngå å behandle lopper bare fordi du er bekymret for toksisiteten til loppekrage. Lopper gjør ikke bare kjæledyret ditt ubehagelig, de kan også bære farlige sykdommer, for eksempel hjerteorm. Noen hunder og valper utvikler allergier mot lopper, noe som kan føre til rødhet i huden, hudirritasjon og hårtap. Unge valper kan bli anemiske av det alvorlige blodtapet som følger med en alvorlig loppeangrep.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Henter Ookami fra oppdretter i Trondheim! (Juli 2024).

uci-kharkiv-org