Ortopediske skader i vinthunder

Pin
Send
Share
Send

"Adopter en vinthund og få en rask venn," forkynner slagordet for programmer for adopsjon av vinthund. Å vedta en pensjonert racinghund er en måte å skaffe seg en rasehund som ledsagedyr, og de som gjør det, redder også et liv, fordi livet på banen kan være tøft.

Arvelig

Som nesten alle rasehunder har vinthunder sin andel av genetiske og arvelige problemer. Minst tre kjente arvelige problemer er ortopediske. Osteochondritis dissecans, eller OCD, er en slik sykdom. Det forårsaker en betennelse i brusk som kan føre til leddgikt. OCD angriper leddene i albuen, kneet, skulderen eller hasen, med skulderen som den vanligste. Osteochondrosis er en annen ortopedisk sykdom som finnes i vinthunder, en som påvirker beindannelse. Denne sykdommen setter hunden i fare for slitasjegikt eller degenerativ leddsykdom. Greyhounds er også i fare for kort ryggradssykdom, der ryggmargen er for kort for hundens lengde.

Risikofaktorer

Foruten genetikk, setter andre faktorer vinhunder i høyere risiko for å utvikle en eller alle disse sykdommene. Den ene er ernæring. Racing-hundene får en diett ganske mye av kjøtt, kjøtt og mer kjøtt. Dette betyr at de ikke får riktig ernæring for å vokse sterke bein og ledd. De fleste valper med stor rase får en kommersielt tilberedt hundekjeks laget for valper som vokser, men vinhunder begynner sitt rå kosthold etter å ha blitt avvent. Traume, både kronisk og akutt, er også ansvarlig for å bidra til disse sykdommene. Racing-hundene blir ofte skadet i løpet av et løp eller under trening. De lider av knuste bein og forstuinger, akkurat som menneskelige idrettsutøvere. Alle som adopterer en pensjonert racing-hund, bør be om å se hundens racingrekord for å lære om noen gamle skader kan blusse opp og forårsake problemer når hunden blir eldre.

Veterinære bekymringer

Veterinærer er godt klar over de spesielle problemene med den pensjonerte racinghunden. Gamle skader fra beinbrudd, tærbrudd og hodetraumer bør følges nøye i tilfelle det oppstår en "oppblussing". Grays føtter er mest utsatt for brudd, og brudd i mellomfotene og metacarpals (tær og fingre hos mennesker) er vanlig. Hvis hunden begynner å halte, eller viser tegn på smerte eller halthet, bør du varsle veterinæren med en gang, slik du ville gjort med en hvilken som helst hund. Forskjellen er at veterinæren din vil være på utkikk etter skader som ikke ses hos ikke-racerhunder. Greyhounds gjør det ikke bra under anestesi, så det er viktig at de holdes så sunne som mulig, da kirurgi er risikabelt i denne rasen.

Unngå skade

Din pensjonerte racinghunde bør presenteres for veterinæren din så snart som mulig, slik at hun kan bli grundig sjekket ut for tann- og ortopediske problemer. Huden hennes er også utsatt for problemer. De fleste av disse problemene er forårsaket av dårlig kosthold. Når du får hunden din på et kosthold av høy kvalitet, vil du se henne blomstre og bli mye sunnere og lykkeligere. Greyhounds er sprintere, ikke utholdenhetsløpere, så du bør aldri forvente at de skal løpe sammen med en sykkel, for eksempel, eller løpe lange avstander. Disse sofaen poteter på 45 km / t er gode følgesvenner, og opplevelsen av å adoptere og ta vare på en er givende.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Fysioterapeuten blir första bedömare (Kan 2024).

uci-kharkiv-org