Pekingese hudproblemer

Pin
Send
Share
Send

i pekingese image av leslie sanders fra Fotolia.com

Tro det eller ei, din pekingese har litt hud under alt håret. Det er viktig å holde poochens hud sunn, ellers kan helsen og den ekstravagante pelsen lide.

Hudfolddermatitt

Selv om denne tilstanden ikke er unik for pekingese, er det et kjent problem med rasen. Disse små hundene har mye overflødig hud i forhold til kroppsstørrelsen, noe som gjør dem unike sårbare for hudfolddermatitt, ifølge Universities Federation for Animal Welfare. Denne tilstanden diagnostiseres ved eliminering, siden det ikke er noe enkelt symptom som kan identifisere det positivt. Hvis hunden din klør ofte på de samme flekkene og det er tegn på hudirritasjon eller betennelse uten noen åpenbar årsak, som parasitter, allergier eller infeksjoner, lider han sannsynligvis av dette genetiske helseproblemet.

Allergier

Allergier er ikke et Pekingese-spesifikt problem, men de er en vanlig årsak til hudproblemer i praktisk talt alle raser. Siden pekingese for det meste er innendørs hunder, gjør deres lille vekst og store tilgang på hår friluftsliv vanskelig, er det mer sannsynlig at de lider av allergener eller irriterende stoffer i hjemmet ditt. Allergier kan antenne og irritere hundens hud og føre til at han klør og skader området ytterligere. Hudskader fra allergier kan være ledsaget av betydelige utslipp og fordøyelsesproblemer, som oppkast og diaré.

Hårrelaterte hudproblemer

De fleste renrasede pekingeseene har mer hår enn de vet hva de skal gjøre med. Selv om dette absolutt er en integrert del av deres unike estetikk, kan det også forårsake problemer med valpens hud. Infiserte hårsekker og inngrodde hår er begge potensielle problemer for din pekingese. Disse forholdene er ikke alvorlige, men de kan forårsake mye ubehag for kjæledyret ditt. Du må vanligvis bare vente på problemet, men det kan hende du må ta hunden din til veterinæren for å fjerne det inngrodde håret hvis det ikke leges på en uke eller to. Å pusse hunden din regelmessig hjelper til med å holde håret pent og huden sunn.

Parasitter

Nesten hver hund er vert for hudparasitter på et eller annet tidspunkt i livet, men pekingese ønsker dem velkommen i storslått stil. Lopper, flått, lus og andre skadedyr kan krype gjennom skogen av pekingesisk hår med relativt ustraff. Det er også vanskelig å påføre lokale salver og administrere loppebad effektivt på grunn av rasens store pels. Den beste måten å håndtere skadedyr på er å sjekke hunden din regelmessig og sørge for at du bruker forebyggende medisin grundig.

Infeksjoner

Parasitter er ikke de eneste skumle krypene som kan angripe din pekingese. Rasens rynkete hud og lange hår kan også beskytte veksten av sopp og bakterier, som irriterer og skader huden direkte. Ringorm og middskabb er bare noen få av de mulige infeksjonene som kan betente valpens hud, noe som gjør ham kløende og mer sannsynlig å kaste. Mens hudproblemer er en vanlig forekomst, er det en god ide å ta ham til veterinæren bare for å være trygg. Mange infeksjoner er veldig enkle å behandle hvis de blir fanget i de tidlige stadiene, men er nesten umulige å utrydde når de er etablert.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Dogs 101 - PEKINGESE - Top Dog Facts About the PEKINGESE (September 2024).

uci-kharkiv-org