Lov om dyrepleie

Pin
Send
Share
Send

i Spitz-dog og katten på et nøytralt bakgrunnsbilde av Ulf fra Fotolia.com

Kjæledyr er verdsatte medlemmer av mange familier, som elsker og verner dem like mye som de gjør sine menneskelige medlemmer. Mens lov om varetekt for kjæledyr er utformet for å avgjøre tvister om kjæledyrseierskap, ser de generelt kjæledyr som eiendom og forskrifter varierer mye fra stat til stat.

Varetektskamp med lokal rettshåndhevelse

Dyreomsorgs- og kontrollansvarlige kan konfiskere kjæledyr som er anklaget for å ha vist aggressiv oppførsel eller angripe en person. Avhengig av tilstanden der det påståtte angrepet skjedde, kan det tiltalte dyret bli satt i karantene i en viss tid for å se etter tegn på rabies eller bli dømt til dødshjelp. Kjæledyrsforeldre til konfiskerte dyr må sjekke lokale ordinanser for å fastslå den beste handlingen for å prøve å gjenvinne forvaring av sitt elskede kjæledyr.

Forvaringskamper mellom privatpersoner

Tvister om forvaring av kjæledyr mellom privatpersoner har blitt stadig vanligere i nyere tid. De hyppigste tvister av denne art forekommer mellom romantiske par som har gått fra hverandre, men som ikke kan nå til en minnelig avtale om hvem som får omsorg for familiens kjæledyr. Til forferdelse for dotende kjæledyrforeldre, ser de fleste statlige dyrelovene kjæledyr som ikke forskjellige fra andre personlige eiendeler, som en lampe eller en kommode, og få tar kjæledyrets beste i betraktning når de deler eiendom.

Tredjeparts forvaringskamper

Tredjeparts forvaringstvister over kjæledyr oppstår når noen ønsker å ta eller beholde et dyr som formelt tilhører noen andre enn en tidligere partner. Vanligvis innebærer denne typen tvister påstander om kjæledyrmisbruk eller forsømmelse som tredjepart ønsker å beskytte dyret fra. Lov om forvaring av kjæledyr prioriterer vanligvis eieren av opptegnelser i tredjeparts forvaringstvister, men hvis misbruk eller forsømmelse kan bevises, kan tredjeparten noen ganger få eierskap til dyret med hell ved å jobbe med lokale dyrepleie- og kontrollansvarlige eller arkivere en sivil eller strafferettslig sak mot den opprinnelige eieren.

Avtaler om forvaring av kjæledyr

En avtale om forvaring av kjæledyr er det beste forsvaret mot fremtidige konflikter om forvaring av kjæledyr. Personer som planlegger å kjøpe eller adoptere et kjæledyr som skal deles med en annen person, kan beskytte dyrets beste ved å inngå en avtale som beskriver hvordan husdyrpleieansvaret vil bli delt, og forutse hvordan dette ansvaret vil bli påvirket i tilfelle brudd eller en hvilken som helst separasjon mellom menneskelige vaktmestere. Avtaler om forvaring av kjæledyr bør være så detaljerte som mulig, og en signert kopi skal oppbevares av hver involvert part. Selv om en avtale om forvaring av kjæledyr kanskje ikke helt forhindrer fremtidige tvister og kan bli overstyrt av en rettsavgjørelse, tillegges eksisterende avtaler betydelig vekt på det juridiske området og kan minimere konflikt betydelig under en tvist.

Hensyn

I rettssaker om tvistetilsyn for kjæledyr, blir den personen som mater, bader og betaler veterinærutgifter for familiens kjæledyr ofte gitt fortrinn, selv om dyret er registrert offisielt under motpartens navn.

Siden mange ofre ofte vil være i skade for å beskytte familiens kjæledyr fra en overgriper, har noen stater vedtatt lovgivning som inkluderer kjæledyr i hjemmets voldsbegrensningskrav og krever at lokale dyrekontrolltjenere tar kjæledyret til et ly når offeret blir ført til et trygt hus.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Dyr og Husdyrvelferd ved Nord universitet (Juni 2024).

uci-kharkiv-org