Poodles & Shedding

Pin
Send
Share
Send

Pudler har et enkelt strøk med en krøllete tekstur. Det ligner på menneskehår ved at det ikke har en genetisk bestemt lengde - det vokser bare. Det er imidlertid en pågående vedlikeholdsutfordring.

Felling

Verken du eller møblene dine og vennene dine blir dekket av hundehår hvis det er en puddel i huset. Pudler kaster, men det døde håret forblir fanget i pelsens krøller. Fordi pelsen er så krøllete, forblir også døde hudceller (dander) der, noe som gjør pudelen til en god rase for personer med allergi. På nedsiden kan krøllene også holde på støv, gjørme, lo og til og med plantefrø.

Børsting

Alt dette kaste håret må fjernes fra en lang strøk før det flettes uopprettelig i matter som må sakses ut, og etterlater kappen et fillete rot. Regelmessig børsting minst tre ganger i uken kan oppnå dette. Det er ikke vanskelig å pusse ut en puddel, men det er tidkrevende. Du trenger en stiftbørste eller glatt børste, litt kondisjonsspray og mye tålmodighet. Hvis du er vedvarende, kan pudelen din til og med lære å sove gjennom toalettet hennes.

Bading

Når pudelen din er fullbørstet fra toppknute til halepompon, må du bare bade henne hvis hun virkelig trenger det. Pudler har en tendens til å ha mindre av den "doggy" lukten enn de fleste andre raser, men selv de kan bli stinkende hvis de ikke opprettholdes. Hvis du merker en sterk lukt fra pudelen din, sjekk henne for å finne kilden - det kan være en øreinfeksjon, påvirket analkjertel eller andre medisinske problemer. Hvis det bare er over, har hun sannsynligvis rullet inn noe med en aroma som gleder henne, men fornærmer deg. Det er viktig å bruke riktig sjampo og balsam på en puddel, og veterinæren eller groomeren din kan gi deg råd om dette. Etter badet, tørk håndkleet av henne så mye som mulig og bruk en tørketrommel for å fullføre jobben.

Klipping

Med mindre du insisterer på det bisarre topiæret til et showfrakk, kan en puddel i et kort klipp på ikke mer enn 1 til 2 tommer, enten det er over eller med barberte områder, være attraktivt, stilig og langt lettere å vedlikeholde. Du kan kjøpe klipper og lære å gjøre dette selv eller ty til en profesjonell groomer hver 6. til 8. uke, men det vil gjøre regelmessig børsting enklere og hunden din mye mer behagelig.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: The Toy Poodle: Your Guide to This Cute, Fluffy Dog! (Juni 2024).

uci-kharkiv-org