Pudler og emosjonell spenning i hjemmet

Pin
Send
Share
Send

Pudler er fantastiske familiehunder som har en sterk følelse av lojalitet og følsomhet overfor eierne. Gitt den følsomme naturen til disse hundene, samt potensielle helseproblemer som finnes i rasen, kan følelsesmessig spenning og stress i hjemmet føre til uønskede problemer.

Puddelavlen

Pudler kommer i leketøy, miniatyr og standardstørrelser. De ble oppdrettet for å være vannhenter. De er en atletisk, sportslig rase. De har naturlige vaktinstinkter, men de er ikke kjent for aggresjon. Alle størrelsene på pudelen er kjent for sin evne til å lære raskt. De krever oppmerksomhet og trening. Pudler lærer mønstre og opererer etter dem. På grunn av dette kan en pause i en puddel rutine være følelsesmessig opprørende.

Emosjonell følsomhet

Pudler er veldig følsomme eller overfølsomme hunder. Hvis det er for mye action eller støy rundt dem, kan pudler skremme eller bli redde. I tillegg til å være fysisk følsomme, fornemmer pudler følelsesmessig spenning rundt dem. Et hus som har mye konflikt eller til og med stille sinne eller spenning kan skape atferdsmessige problemer så vel som helseproblemer for pudler. Som en rase er pudler utsatt for Addisons sykdom så vel som hypotyreose, to tilstander som utløser slapphet, depresjon og magesyke. Addisons, en hormonell sykdom som ligger i rasen, kan gi akutte symptomer når pudelen din er stresset.

Reaksjoner på emosjonell spenning

Med et nervøst og høyt anstrengt system reagerer en puddel ofte på emosjonell spenning på en fysisk, lett identifiserbar måte: urolig mage, oppkast og diaré. En puddel kan i mellomtiden reagere på ekstrem stress gjennom tvangsmessig bjeffing eller vannlating og markering. Denne oppførselen fører ofte til negative reaksjoner blant en allerede anspent husstand, noe som fører til mer stress på pudelen. En puddeles stress kan potensielt vende innover, med nevrotisk slikking eller tygging av sin egen pels, noe som resulterer i varme flekker og skallede flekker.

Beroligende teknikker

Lindring for pudelen din i en følelsesmessig anspent situasjon kan komme på en rekke måter. Behandlinger spenner fra Tellington TTouch, en beroligende og bindende massasjeterapi, til essensielle oljer og feromonterapi. Hvis pudelen din opplever store mengder nervøs spenning på en jevnlig basis, snakk med veterinæren din om medisiner som kan bidra til å lindre den smertefulle kanten av følelsesmessig stress.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: brettspill (Juni 2024).

uci-kharkiv-org