Hvordan bli kvitt loppeegg på katter

Pin
Send
Share
Send

Lopper er icky skadedyr som kan forårsake en rekke helseproblemer for våre kattevenner, inkludert kløende hud, hårtap og anemi; de kan til og med bære skadelige bendelorm. Rid Fluffy av de voksne loppene som angriper pelsen hans og de mange eggene de legger på daglig.

Trinn 1

Bade katten din med en loppesjampo eller vanlig oppvaskmiddel til kattunger under 12 uker. Badeprosessen og insektmidlene i sjampoen fjerner og dreper voksne lopper på pelsen, og forhindrer dem i å legge egg. Under badet vil de eksisterende eggene bare skylles ned i avløpet fordi de ikke er klissete og lett kommer av pelsen. Ha noen godbiter nyttige for å belønne Fluffy for å tåle et bad.

Steg 2

Pensle kattens pels med en loppekam. Disse kammene har tett mellomrom som hjelper til med å rote ut og fjerne små svarte lopper og eggene deres, som ser ut som små riskorn. Coat kammen med vaselin for å få loppene og eggene til å holde seg til den. Dypp kammen regelmessig i en kopp alkohol eller såpevann for å drepe skadedyrene du finner. Konsentrer børstingen på Fluffys nakke og bryst, der lopper har en tendens til å henge ut.

Trinn 3

Gi katten din en reseptbelagt forebyggende oral loppeforebygging som lufenuron, en type insektutviklingshemmere som forhindrer at de ickete loppeeggene klekkes. Du gir denne medisinen til din kattevenn hver måned, og det er trygt å bruke hos kattunger som er 4 uker gamle og mer enn 2 kilo i vekt, ifølge produsenten Novartis Animal Health.

For å drepe voksne lopper og forhindre at de legger egg i utgangspunktet, gi pusen din en medisin som nitenpyram, en annen reseptbelagte oral medisinering du kan gi Fluffy opptil to ganger i uken. Det er også trygt for unger som er minst 4 uker gamle og veier 2 pund eller mer.

Trinn 4

Påfør en aktuell loppeforebyggende, som selamectin, hver måned mellom kattens skulderblad for å drepe loppene og eggene på pelsen. Dette kjemikaliet dreper voksne lopper og forhindrer utviklingen av eggene deres. Selamectin er trygt for kattunger over 8 ukers alder.

Trinn 5

Støvsug hjemmet ditt grundig for å fjerne loppeegg som har falt av pelsen. Kast vakuumposen straks for å få eggene ut av hjemmet ditt slik at de ikke klekkes og reinfester Fluffys frakk. Vask sengetøyet i varmt vann også for å kvitte deg med lopper eller eggene som lurer på det.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Every Argument Against Veganism. Ed Winters. TEDxBathUniversity (Juli 2024).

uci-kharkiv-org