Er det trygt å bruke plengjødsel rundt hundene mine?

Pin
Send
Share
Send

Svaret på dette spørsmålet avhenger av typen plengjødsel. For å ha både en vakker plen og en sunn valp å leke med der, ta noen forholdsregler.

En hunds oppførsel

Dilemmaet med påføring av plengjødsel er at den går nøyaktig der hunden din vil sette nesen. Hunder av natur er rensdyr. De liker å lukte på bakken og stikke nesen i hull. Problemet er at det er der gjødselen går til den absorberes i bakken for at røttene på plenen din skal konverteres til mat til gresset.

Gjødsel og mageproblemer

Ifølge veterinærmedisinets nettmagasin DVM 360 inneholder mange kommersielle gjødsel som ikke er spesielt produsert med tanke på helsebehovene til kjæledyr, blandinger av nitrogen, fosfor og kalium i konsentrasjoner som er sterke nok til å forårsake gastrointestinal irritasjon i en hund. Selv om det er lite sannsynlig at inntak av disse elementene vil føre til død, var de aldri ment å være i hundens fordøyelsessystem. De vil mest sannsynlig forårsake ham moderat til alvorlig magesmerter og føre til oppkast og diaré. DVM 360 sier at en hund som får i seg større mengder fosfor og kalium ofte reagerer ved å være sløv.

Trygt eller ikke?

Siden dyreeiere vil ha begge verdener - en frodig plen og en beskyttet hund, produserer flere produsenter av plenpleieprodukter nå gjødsel som anses å være organisk eller "mer trygg" for plener som besøkes av dyrevennene. Selv når de markedsføres som "trygge", kan noen av disse plenapplikasjonene fremdeles inneholde elementer som kan være skadelige for en hund. Kontroller etikettene grundig for å bestemme sikkerheten til et produkt. Det kan ta litt søking å finne en virkelig kjæledyrsikker plengjødsel, ifølge Gardening Central. Noen gjødsel er tydelig merket som "ikke trygge" mens andre ikke har noen erklæring.

Hold deg utenfor gresset

Når det gjelder hundekammeraten din hjemme, bør dette være mer enn bare et skilt. Det bør være ditt mantra når du bruker produkter på plenen. Dette trenger ikke være et langt forbud. Hundeeierveiledningen foreslår at du holder kjæledyr utenfor behandlet gress i 24 timer, da nitrogen kan brenne putene på hundens fot. Guiden anbefaler også å holde kjæledyr innendørs under påføring for å forhindre luftbåren innånding eller hudkontakt.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Ta vare på plene året rundt (Juli 2024).

uci-kharkiv-org