Safe Flea Control for Aged Cats

Pin
Send
Share
Send

Å takle kattelopper er sjelden enkelt, men det er spesielt vanskelig for eldre katter. Pair det med den aldrende kattens svekkede immunforsvar, og du har potensialet for et helseproblem.

Seniorutgaver

Det startet sannsynligvis med uopphørlig riper. Så tok du en nærmere titt på katten din og oppdaget de tydelige hvite og brune flekkene (henholdsvis egg og avfall). Du har kanskje til og med fanget de små buggere på nytt (så å si) mens de spiste på kattens blod.

Det er fristende å starte loppebehandling med en gang, men snakk med en veterinær først. Aldrende katter utvikler noen ganger subtile kroniske helseproblemer som kompliserer behandlinger. Ofte mister eldre katter luktesansen, reduserer appetitten og i tillegg deres generelle helse. Aldringskatter har svakere immunforsvar, noe som betyr at giftstoffer i de fleste produkter som dreper lopper, også kan skade dem.

Risikabel virksomhet

Enten du tar en dukkert, pulver, spray eller sjampo fra hyllen, les etiketten på alle kommersielle loppebehandlinger nøye.

Kjemikaliene du vil unngå er organofosfater, som inkluderer amitraz, fenoksykarb, permetrin, propoksur og tetraklorvinfos (aka TCVP). I følge Natural Resources Defense Council kan disse kjemikaliene, selv når de brukes som instruert, forårsake "alvorlige helsekonsekvenser for kjæledyr og mennesker."

Noen produkter bør unngås for alle katter, uavhengig av alder. Disse inkluderer produkter med pyretroider, ifølge en WebMD veterinær som hevder at mange lopper er motstandsdyktige mot denne klassen av insektmiddel. Videre, ikke bruk produkter formulert for hunder, da noen av dem inneholder kjemikalier som er giftige for katter.

Moderne ledelse

Veterinæren din kan foreskrive tryggere loppebehandlingsprodukter enn de som ligger i hyllene til de fleste supermarkeder og dyrebutikker. Nyere produkter, for det meste piller, er mye mindre giftige. Det meste fungerer ved å snøre kattens blod med et kjemikalie som en gang inntatt av voksne lopper hindrer eggene i å utvikle seg. Når loppene eldes og dør - innen to måneder, vanligvis - er det ingen nye lopper som kan fortsette angrepet.

Den aldrende katten din må takle kløe hvis du bruker denne metoden (teknisk sett er det en allergisk reaksjon på spytt som følger med loppebitt), men han vil ikke møte potensiell toksisitet fra insektmidler. Hjelp katten din ved å pusse ham med en umedisinert loppekam for å tynne flokken.

Forholdsregler og alternativer

I tillegg til å behandle den aldrende katten din, må du sørge for at du støvsuger huset ditt, spesielt tepper og møbler, og vasker kattens sengetøy ukentlig. En endring i rutinen påvirker enhver katt, men eldre katter virker mer slaviske av vanen, så ikke snu verden på hodet med obsessiv rengjøring. Vær grundig, rask og effektiv.

Alternative loppebehandlinger inkluderer peppering av kattens mat med ølgjær for å gjøre blodet usmakelig, eller bruk av citronella, rosmarin og malurt dufter for å drive bort loppene. Metodikk til side er det viktig å stoppe loppeangrep. I tillegg til de åpenbare hudproblemene de skaper, er lopper også vektorer for bendelorm og andre sykdommer som kan ødelegge en aldrende katt.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: COCONUT OIL: How to Remove Coconut Oil from Your Cat or Dog After Flea Treatment (Juni 2024).

uci-kharkiv-org