Shar Pei med en hudlidelse

Pin
Send
Share
Send

Hvis shar-pei ikke lider av en hudlidelse, kan du vurdere deg selv heldig. God hygiene og daglig undersøkelse av hundens hud kan nappe noen problemer i knoppen. Finn en veterinær som er kjent med rasen.

Shar-pei hud

I følge shar-pei veterinær Dr. Jeff Vidt er dermatologi det største problemområdet i rasen. Noen hudproblemer skyldes mat, loppe eller miljøallergi, og forårsaker betennelse i huden, for eksempel varme flekker. Hvis hunden din lider av allergi, inkluderer hudreaksjoner ikke bare konstant kløe, men også hårtap og infeksjoner. Det tar bare en loppe å gjøre den følsomme hunden gal og skape kaos på huden hans. Rynkene gir et utmerket grobunn for bakterier og gjær. Du kan finne klumper på hundens hud, som krever testing for å avgjøre om de er ondartede.

Demodectic Mange

I følge Vidt er demodektisk skabb den vanligste shar-pei-hudproblemet. Mens midd som forårsaker demodektisk skabb lever på de fleste sunne hjørnetenner uten problemer, er det ikke sant for shar-pei. Lokalisert demodektisk skabb rammer yngre hunder, noe som resulterer i hårtap og betennelse i hode, ben og koffert. Selv om behandling er nødvendig, kan hunden din vokse ut middfølsomheten. Generalisert demodektisk skabb forekommer hos eldre hunder og er mye mer alvorlig. Hunden din kan lide av livslang hudinfeksjon. Medisiner kan behandle demodektisk skabb, men kan ikke kurere det. Ikke avl en shar-pei med generalisert demodektisk skabb, også kjent som demodekose.

Andre hudsykdommer

Mens hudfoldinfeksjoner kan blusse opp hvor som helst på hundens kropp, er det mest sannsynlig at de påvirker snuten hans. Du vil legge merke til at huden hans blir rød og lukter dårlig. Fordi hunden din har korte hår, kan de forårsake hudinfeksjoner hvis de blir inngrodd. Det skjer vanligvis med pyoderma, vanligvis funnet på føttene. Kutan mucinose, en tilstand som forårsaker bobler i huden som lekker væske, er vanlig i rasen.

Hypotyreose

Hvis hundens skjoldbruskkjertler, som ligger i nakken, ikke produserer tilstrekkelige mengder hormon, resulterer hypotyreose. Fordi skjoldbruskkjertlene regulerer mye av shar-peis metabolisme, påvirker det mange av kroppens systemer, men hudproblemer og hårtap er de mest åpenbare symptomene. Mens hypotyreose ofte forekommer i shar-peis, er rasen også utsatt for syk euthyroid syndrom, med symptomer som ligner hypothyroidisme. Veterinæren din måler hormonnivået i hundens blod og kan foreskrive skjoldbruskhormoner hvis hunden din er mangelfull.

Forebygging

Selv om du kanskje ikke helt hindrer shar-pei i å oppleve hudproblemer, gjør det mindre sannsynlig å ta visse tiltak. God loppekontroll er viktig, så sørg for at hunden din bruker en aktuell eller oral medisin hver måned for loppeforebygging. Pensle ham daglig og rengjør rynkene med en myk klut. Bade ham en gang i uken - be veterinæren din om å anbefale en spesifikk sjampo - og hold miljøet rent. Gi ham hundemat av høy kvalitet.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Chinese Shar Pei. Breed Judging 2019 (Juli 2024).

uci-kharkiv-org