Hvilke bilder kreves for hunder?

Pin
Send
Share
Send

i Vet forbereder et injeksjonsbilde av Sophia Winters fra Fotolia.com

Vaksiner har bidratt sterkt til helsen og levetiden til hundevennene våre, og det er viktig å sørge for at de får de riktige når de trenger dem. Selv om det er best å begynne å gi skudd når hunden din er en valp, kan hunder i alle aldre ha nytte av vaksiner.

Rabies

Rabiesvaksinen er nødvendig for hunder i hele USA, fordi sykdommen er et så alvorlig helseproblem. Dyr som ikke er vaksinert kan få sykdommen, og kan da overføre den til menneskene rundt dem. American Society for the Prevention of Cruelty to Animals rapporterer at minst 50000 mennesker rundt om i verden dør av rabies hvert år, sammen med millioner av dyr. Alderen hunden din må vaksineres på, avhenger av hvor du bor, men vanligvis må valpene få sitt første rabiesskudd i alderen 3 til 4 måneder.

DA2PP

DA2PP er et kombinasjonsskudd som beskytter hunden din mot sykdom, adenovirus 2, parvovirus og parainfluenza. Dette skuddet kreves for hunder som begynner fra 6 til 8 uker, og krever boostere annenhver uke til valpen er 14 til 16 ukers alder. Han trenger en ny booster et år senere, med gjentatte boostere som skal gis resten av livet. Tradisjonelt har hunder fått boostere hvert år, men studier har vist at hunder i mange situasjoner trygt kan gå tre år mellom skudd, ifølge Washington State University College of Veterinary Medicine. Ta kontakt med veterinæren din for å finne ut den beste timeplanen for hunden din.

Hepatitt

Hepatitt-vaksinen anbefales til hunder i mange områder, og beskytter hunden din mot denne svært smittsomme sykdommen. Veterinærer kan bruke en enkelt vaksine som kombinerer hepatittbeskyttelse med andre nødvendigheter, slik at hunden din ikke trenger å få en ekstra nålepinne. Snakk med veterinæren din om denne, siden hvis du reiser med hunden din, er det sannsynligvis en god ide å gi hepatittskuddet selv om det ikke er nødvendig der du bor.

Andre vaksiner

Det er vanlig at veterinærer i forskjellige områder foreslår skudd som passer for stedet, og hvis du bor på eller reiser til steder der hunden din kan være i fare for visse sykdommer, må han beskyttes. Noen andre vaksiner som hunden din kan kreve å få, inkluderer koronavirus, leptospirose, borreliose og bordetella. Alderen disse blir gitt vil variere, og det samme vil antall boostere hunden din trenger. Veterinæren din er alltid den beste informasjonskilden om dine spesifikke forhold, så sørg for å diskutere eventuelle bekymringer du måtte ha med ham.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Katt eller hund? Hva er best? FINN show episode 11 (Juli 2024).

uci-kharkiv-org