Bivirkninger av Canine DA2PP-vaksine

Pin
Send
Share
Send

DA2PP er en viktig vaksine for hunder. Vaksinasjonen forhindrer flere sykdommer, men som med enhver medisinering kan det være bivirkninger.

Hva DA2PP gjør

Hver bokstav i vaksinens navn står for en sykdom stoffet forhindrer. D står for sykdom, som ligner på meslinger og kan vare i flere måneder. A2 står for adenovirus-2, eller hepatitt. Den første P står for parainfluenza, en øvre luftveisinfeksjon som, i likhet med "kennelhoste", overføres blant hunder som holdes i nærheten. Den andre P står for parvovirus, en ødeleggende gastrointestinal sykdom som kan være dødelig innen 12 til 24 timer.

Milde allergiske reaksjoner

Allergiske reaksjoner er mindre vanlige med DA2PP enn med andre typer hundevaksinasjoner, men reaksjoner kan forekomme med alle vaksiner. Symptomer på en mild reaksjon på DA2PP inkluderer feber, generell tretthet og ubehag og tap av matlyst. Disse reaksjonene vises vanligvis en dag eller to etter et skudd. De pleier å løpe raskt og løse uten behov for videre behandling. Noen hunder utvikler også hevelse på injeksjonsstedet, som vanligvis avtar om en dag eller to.

Urticaria

Urticaria, eller elveblest, er den vanligste reaksjonen som hunder har på vaksiner. Det er en allergisk hudreaksjon som er preget av rødhet i leppene, rundt øynene og i nakkeområdet. Det utløser også små støt på huden. Urticaria i seg selv er vanligvis ikke farlig og forsvinner ofte så raskt som det ser ut, men i noen tilfeller kan urticaria utvikle seg til anafylaksi, som nesten alltid er dødelig hvis den ikke behandles umiddelbart.

Anafylaksi

Anafylaksi er en alvorlig allergisk reaksjon som kan begynne med kløende eller rennende øyne, men utvikler seg raskt til plutselige, intense symptomer som oppkast, diaré, svimlende, raskt blodtrykksfall, kramper og alvorlig hevelse i halsen som fører til manglende evne til å puste . Anafylaksi kan også utløse sjokk og kollaps i kardiovaskulærsystemet. Anafylaksi må behandles umiddelbart med adrenalin, ellers er det høyst sannsynlig død.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Which Vaccines Should I Give My Dog or Cat? Vet Advice (Kan 2024).

uci-kharkiv-org