Tegn og symptomer på oppblåst mage hos katter

Pin
Send
Share
Send

Med mindre katten din er overvektig, bør du ikke ha problemer med å legge merke til når hun ser fyldigere ut i magen enn normalt. Langvarige perioder med oppblåsthet kan indikere medisinske problemer og krever veterinær oppmerksomhet for å rette opp.

Hindring

I mange tilfeller indikerer oppblåsthet i magen at selv om ting går i den ene enden bra, finner de ikke veien ut den andre. Katter har en tendens til å tygge på og svelge ting som ikke er ment å fungere gjennom tarmkanalen, noe som betyr at gjenstandene blir sittende fast og forårsaker blokkering. Svelgede leker eller store hårkuler kan komme i tarmene, fange gass og forhindre effektive badeturer. Se på kattens oppførsel og ta henne med til veterinæren hvis den endrer seg dramatisk siden oppblåsthet. Smerter, endringer i appetitt og oppkast kan indikere en obstruksjon, som vanligvis krever kirurgi for å fjerne.

Medisinske problemer

En ganske ubehagelig tanke når det gjelder oppblåsthet i magen, er muligheten for et mer uhyggelig medisinsk problem. Det er en rekke organer i kattens underliv, som alle kan falle i bytte for en rekke medisinske tilstander som kan forårsake hevelse, væskeoppbygging eller svulster for å forårsake synlig distensjon. Blod, urin og forskjellige andre væsker kan akkumuleres i magen på grunn av skade eller sykdom. Enhver uvanlig hevelse i magen bør garantere en tur til veterinæren, spesielt hvis den følger andre endringer i kattens vanlige oppførsel eller utseende.

Parasitter

Tarmorm er en vanlig sykdom blant katter, og de fleste katter bærer disse ubudne gjestene rundt på et eller annet tidspunkt i livet. I mange tilfeller vil du ikke engang vite at katten din er syk. Tunge angrep av rundorm kan imidlertid skape et potte-bellied utseende hos noen katter, spesielt de med mindre rammer eller unge kattunger. Du kan oppdage døde ormer i kattens søppelboks eller oppkast, og veterinæren din kan teste kaken hennes for tegn på egg. Å behandle en parasittangrep er heldigvis en av de enkleste helseproblemene å håndtere, da noen få doser med ormekurmedisinering vanligvis er nok til å sende de små frilastere for å møte produsenten.

Svangerskap

Selv om det åpenbart ikke er en mulighet for hannkatter med oppblåst mage, begynner den særegne gravide magen å vises omtrent halvveis gjennom kattens svangerskap. Katter når seksuell modenhet mye raskere enn du forventer, med noen kattunger som går inn i sin første varmesyklus helt ned til fire måneder. Hvis de går i varme og det er en villig hann tilgjengelig, er det en veldig god sjanse for at du får kattunger om to måneder. En tur til veterinæren kan bekrefte dette med en ultralydsjekk.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: MageSmerter. Guidet Healing Meditasjon. Stress - Luftplager - Oppblåsthet. Angst. (Juli 2024).

uci-kharkiv-org