Tegn og symptomer på tyggelus på hunder

Pin
Send
Share
Send

i Hundebilde av pavrom16 fra Fotolia.com

Tanken på at lus tygges på hunden din inneholder en høy ick-faktor. Velmatede og pleie hunder opplever sjelden lus, men hvis hunden din ender med disse parasittene, er det ikke fordi du er en dårlig valpeforelder. Hunden din plukket opp lus etter eksponering for en annen hund.

Lus

Hjørnetenner er sårbare for to typer lus. Den blodsugende lus er Linognathus setosu, mens den bitende eller tyggende lusen er Trichodectes canis. Hvis du ser på lusa under et mikroskop, ser du en skapning med et bredt hode og store kjever. Fordi lusene har sterke klør, kan de feste seg til hårskaftet i hundens pels og er tøffe å løsne. Lus er artsspesifikk, så hundens lus tygger ikke på deg.

Tegn

En elendig hund - det er en hund med lus, ikke en dårlig karakter - klør og tygger ustanselig på seg selv. Han vil slikke huden for kløe. Pelsen hans kan ha skallede flekker eller lesjoner. Disse tegnene ligner på andre hudproblemer, for eksempel loppeallergi. Hvis han har tyggelus, bør du kunne se dem. Disse brune eller svarte skadedyrene samles rundt ørene, analområdet, nakken og skuldrene. Se også etter nitten, eller luseggene, som ser ut som flass fra hunden. Hvis du ikke har lyst til å plukke nit, er det mange midler for å bli kvitt disse skapningene.

Behandling

Mens mange loppepriser og flått månedlige produkter også blir kvitt lus, blir de ikke kvitt eggene. For det, gi hunden din et bad med en loppe-og-flått-sjampo. Du må behandle andre hunder i husstanden din, selv om de ikke viser tegn på angrep. Vask og desinfiser hundens sengetøy, eller kast det ut og kjøp nye hundesenger. Rengjør soveplasser og andre steder der hunden bruker tid med blekemiddel og eddik for å drepe bortkastede lus.

Forebygging

Hunden din har sannsynligvis hentet lus fra en annen hund på et av favorittstedene hans: hundeparken, barnehagevakten, lydighetsskolen eller et hvilket som helst annet område der mange hunder samles. I stedet for å begrense hans sosiale liv, hold ham på en aktuell eller oral månedlig loppeforebyggende. Spør veterinæren din om du trenger å holde ham på denne medisinen året rundt for å unngå lus.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Jeg har fått meg hund! A (Kan 2024).

uci-kharkiv-org