Hudmidler for boksere

Pin
Send
Share
Send

Kløende støt, røde flekker, hårløse flekker eller hevede områder på huden kan bety at bokseren din har en underliggende tilstand. Å ignorere det er ikke et alternativ.

Vanlige plager

Ofte er hudproblemer i boksere forårsaket av allergi. Ulike allergener, inkludert lopper, gress, pollen og kjemikalier i pleieprodukter eller mat, kan forårsake en reaksjon. Kutan astniia er en tilstand som din boksers hud ser ut til å ha små kutt eller skorper som blir betent og rødt. Mastocytoma og fibrosarcoma er kreftformer som er vanlige i boksere. Andre ikke-kreftcyster, som histiocytom og dermatoid cyster, kan også dannes på huden hans. Disse fem tilstandene er de vanligste hudproblemene i boksere.

Diagnose

Når en hudlesjon eller et annet problem dukker opp på bokseren din, er en tur til veterinæren nødvendig for å finne årsaken. Veterinæren skraper generelt huden og ser på hudcellene under mikroskopet for å avgjøre hva årsaken er. Hvis en svulst er til stede, kan det være nødvendig med en biopsi for å avgjøre om den er kreft eller ikke. Også for hudallergi hjelper en blodprøve veterinæren din å finne ut hva som forårsaker tilstanden.

Rettsmidler og behandlinger

Behandling av hudproblemet er basert på bokserens diagnose. For allergier hjelper antihistaminer og kortikosteroider med å rydde opp valpens hud. Du må fjerne allergenet som forårsaker ubehag, hvis mulig. Hvis svulster er problemet, kan veterinæren anbefale å fjerne dem kirurgisk. Eller hun kan bestemme at en salve eller spesialsjampo kan lindre din hårete venns hudproblemer.

Forebygging

Undersøk bokseren din grundig minst en gang i uken og legg merke til eventuelle endringer. Selv om du ikke ser noen problemer, må veterinæren undersøke ham minst en gang i året. Hvis bokseren din har tendenser til å utvikle hudallergi, bør du vurdere å kjøpe en balansert hundemat som ikke inneholder kjemiske konserveringsmidler som etoksyquin, butylert hydroksyanisol (BHA) og butylert hydroksytoluen (BHT) som anvist av WebMD-nettstedet. Velg merker som bruker vitamin C og E som naturlige konserveringsmidler. Hold også bokserens oppholdsrom rent og fritt for støv og lopper. Sett opp en vaksinasjons- og ormekurplan for bokseren din med veterinæren din.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: VICTOR VS BOKSER (Juli 2024).

uci-kharkiv-org