Hudlidelser i Yorkies

Pin
Send
Share
Send

jeg yorkie valpebilde av Maria Bell fra Fotolia.com

Yorkshire terrier er en stor hund i kroppen til en liten hund, selv om de ikke vet det. De lider ofte av hårtap, som er et resultat av ulike hudproblemer.

Lopper

Med mindre du gir Yorkieen din en stilig, kort beskåret hårklipp, er sjansen stor for at han har hår som er minst 6 inches langt. Hans silkeaktige pels er absolutt en av hans viktigste attraksjoner, men det er også en perfekt grobunn for lopper. Lopper kan angripe enhver hund, men de er vanskeligere å identifisere og behandle på langhårede raser som Yorkie. Noen hunder er også allergiske mot loppespytt, noe som gjør kløe og hudutslett enda verre. Du har flere alternativer for å forebygge og håndtere lopper, inkludert aktuelle månedlige behandlinger, loppebad eller stell av hunden din med en loppekam.

Fargedynning Alopecia

Yorkshire terrier er en av en håndfull raser som er sårbare for farge fortynning alopecia (CDA). Denne tilstanden er noe mystisk og er forbundet med hårtap fra flekker av huden som støtter hår i forskjellige farger. Det er en genetisk tilstand, så det er vanskelig å diagnostisere. Hvis valpen din har skjellende, kløende hud og bare mister hår i visse områder, kan en veterinær kanskje diagnostisere problemet som CDA etter å ha utelukket andre muligheter, ifølge The YTCA Foundation, en ideell gruppe dedikert til Yorkshire Terrier.

Allergier

Som alle andre hunder kan Yorkies også lide av hudallergi som gir utslett, overdreven kløe og hårtap. Den allergiske reaksjonen kan være intern eller ekstern, så det er vanskelig å finne ut den nøyaktige årsaken uten spesialistens hjelp. Støv, pollen og flass fra andre kjæledyr kan irritere overflaten på hundens hud, mens visse typer mat kan forårsake fordøyelsesreaksjoner. Å holde huset rent og forhindre at hunden din kommer hvor som helst hans hjerte ønsker, og spiser alt han ønsker, reduserer eksponeringen for allergener.

Hypotyreose

Yorkie er en av mange raser som kan lide av hypothyroidisme. Denne lidelsen er faktisk en indre dysfunksjon i skjoldbruskkjertelen, som er en liten kjertel i valpens nakke. Forstyrrelsen i seg selv er ikke hudrelatert, men de resulterende hormonmanglene kan forårsake noen eksterne problemer. Hvis hundens vakre pels sakte faller ut eller falmer i farger uten noen åpenbar årsak, kan denne tilstanden være å klandre. Det er også forbundet med tørking, kløende hud og kroniske allergier.

Andre generelle problemer

Selvfølgelig kan Yorkie din også miste håret og ha hudproblemer på grunn av en mye mer generell hundesykdom. Soppinfeksjoner, som ringorm, er en vanlig årsak til tørr hud og hårtap hos hunder. Ringorm kan også spre seg til andre hunder, katter og mennesker, så det er lurt å få valpen din til veterinæren hvis noe er galt. Stress kan også ha en innvirkning på hundens pels. Hold øye med hunden din hele dagen for å finne årsaken til problemet og for å identifisere andre symptomer. Og kontakt alltid en erfaren veterinær angående helse og behandling av kjæledyret ditt.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Can Yorkshire Terriers stay Home Alone? Can you Leave your Yorkies Alone at home? Yorkies 101 (September 2024).

uci-kharkiv-org