Hudproblemer med Shar Pei Dogs

Pin
Send
Share
Send

i Vet forbereder et injeksjonsbilde av Sophia Winters fra Fotolia.com

Det interessante sortimentet av rynker kalt shar pei ser absolutt ikke ut som andre hjørnetenner. Hvis du tar en shar pei inn i livet ditt, forstå at rasen er utsatt for visse dermatologiske problemer.

Hudfolddermatitt

Dette vanlige, genetiske shar pei-hudproblemet oppstår når huden i foldene på rynkene blir irritert. Irritasjonen oppstår når hår og hud gnides sammen, berørt av hudens oljeaktige sekreter. Hudfolddermatitt forårsaker hunden intermitterende smerter. Huden i brettene blir fuktig og betent og avgir en vond lukt. Ta hunden din til veterinæren så snart du oppdager denne tilstanden. Det kan være lurt å finne en veterinær som er kjent med shar pei-hudproblemer, eller gå rett til en veterinær hudlege.

Demodetic Mange

Mange hunder har den typen midd som forårsaker demodetisk skabb som lever på huden uten noen tilsynelatende effekt, så lenge de har et sunt immunsystem. Med shar pei gir det som ikke plager andre hjørnetenner alvorlige effekter. Demodetisk skabb begynner ofte i ansiktet, med røde, skjellete flekker av betent hud og hårtap. Hvis det ikke behandles, fortsetter det å spre seg over hele hunden. Veterinæren din vil ta hudskraping for å avgjøre om problemet er demodetisk skabb, men med en shar pei kan det også være nødvendig med hudbiopsi. Veterinæren kan foreskrive aktuelle og orale antibiotika for å bekjempe infeksjon.

Allergier

Miljøallergi plager mange hunder, noe som resulterer i hudproblemer, og shar pei er spesielt sårbar. Tegn på allergi inkluderer hårtap, riper og betente lesjoner. Veterinæren din vil ta blodprøver og hudavskraping for å finne årsaken til problemet. Hunden kan lide av loppeallergisk dermatitt, matallergi, sesongallergi mot pollen eller mugg og en rekke andre utløsere.

Forebygging

Som ordtaket går, er det verdt et pund kur. For shar peis innebærer forebygging av hudproblemer hyppige bad, så ofte som en gang i uken. Pensle hunden din daglig og inspiser pelsen og huden. La aldri loppene komme i gang - hold shar pei på systemiske loppekontrollprodukter hele året, slik at de små skadedyrene aldri kommer inn i rynkene. Gi hundemat av høy kvalitet, og hold miljøet så rent som mulig. Det kan innebære å vaske sengetøyet hver uke og støvsuge teppet noen få dager, i det minste.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Shar Pei puppies first venture outside (Juli 2024).

uci-kharkiv-org