Standard Schnauzer valpepleie

Pin
Send
Share
Send

Standardschnauzere er mellomstore versjoner av schnauzeraser, som ligger mellom gigantiske og miniatyrversjoner. Schnauzerens kviste dobbeltlagsfrakk markerer ham som en terrier og krever regelmessig pleie for å holde seg pen. Valper trenger samme pleie som voksne, bare med mer tålmodighet.

Start tidlig og vær fast

Takket være deres energinivå og lekne natur, kan grooming schnauzer valper være frustrerende fra begynnelsen. Men schnauzere trenger veiledning og veiledning, så nøkkelen er å introdusere stell med en gang og lære valpen din nøyaktig hva som forventes av ham. Pensle ham hver natt med en nål eller glatt børste, enten han trenger det eller ikke, for å venne ham til rutinen og opplevelsen. Gi oppmuntrende ord, og hold de tidlige øktene korte, slik at du ikke bruker tålmodigheten. Forleng sakte tiden du bruker på å pusse ham når han blir kjent med den og aksepterer den bedre.

Pelspleie

Schnauzers kaster veldig lite, men det betyr ikke at valpen din ikke trenger regelmessig pelsvedlikehold. Når valpen din er vant til å stelle, børst ham med en tapp eller glatt børste minst et par ganger i uken for å fjerne løst, dødt hår før det floker og forårsaker matter. Hans stramme toppstrøk må strippes to eller tre ganger i året for å oppmuntre til ny vekst, ved manuell fingerplukking eller ved hjelp av et strippeverktøy. Å barbere kappen ned med klipper utfører den samme plagene, men endrer pelsens tekstur fra grov og tørr til en mye mykere følelse. For stell som krever trimming, utsett til en profesjonell.

Badetid

Schnauzers er nysgjerrige små vesener med lang historie som jegere og arbeidshunder, så de vil uten tvil komme i skitne situasjoner. Bade valpen din bare når han trenger den, med en mild sjampo spesielt utviklet for hunder. En gang i løpet av noen få måneder bør det være tilstrekkelig, med mindre pooch har funnet veien til noe spesielt stinkende eller rotete. Å bade ham for ofte kan fjerne pelsen og huden av dens naturlige oljer, noe som kan føre til tørr, kløende hud og en kjedelig pels. Skyll ham grundig etter at du har massert inn sjampoen, og skyll til du er sikker på at all sjampoen er borte. Håndkle-tørk ham, og avslutt deretter med en hårføner på lav varme eller la ham lufttørke.

Bare for profesjonelle

Valpen din trenger regelmessig vedlikehold av hårklipp for å oppnå det særegne schnauzer-utseendet, med de buskede øyenbrynene og det lange skjegget. Men la saks og klipper være i fred. Dette er ikke noe å gjøre selv. Overlat det til en profesjonell groomer. Som med hjemmepleie, må valpen bli vant til profesjonelle groomerbesøk tidlig, slik at han ikke blir redd eller vanskelig å håndtere. Trimmeren din klipper eller striper frakken avhengig av hva du foretrekker, og trimmer opp kantene for å få ham til å se pen og søt ut. La groomeren trimme tåneglene mens han er der.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Standard Schnauzer - AKC Dog Breed Series (Kan 2024).

uci-kharkiv-org