Steroider for behandling av katter

Pin
Send
Share
Send

Kattens binyrene produserer naturlige steroider i kroppen hans. Typen steroid avhenger av hva som kveler katten din.

Bruker

Veterinæren din kan foreskrive steroider for å behandle en rekke katteproblemer. Disse inkluderer allergiske reaksjoner, sjokk, kronisk leddgikt og leddbetennelse, tannkjøttsykdom, alvorlig kløe, kreft og rygg- eller hjernebetennelse. Steroider er blant de mest potente våpnene i veterinærens farmasøytiske arsenal. Siden steroider undertrykker immunforsvaret, kan de bli foreskrevet hvis kattens immunforsvar er ute av hakk og går overdrive.

Glukokortikoidsteroider

Noen av de vanligste steroider som er foreskrevet for katter inkluderer prednison, prednisolon, deksametason, triamcinolon, budesonid og metylprednisolon. Disse syntetiske steroider er mye sterkere enn de som forekommer naturlig hos katten din. De er glukokortikoidsteroider, i motsetning til anabole steroider som brukes til å øke muskelmassen. Vanligvis foreskriver veterinæren en høy belastnings- eller startdose, som deretter avtar. Med mindre Fluffy står overfor en livstruende sykdom, tar han ikke steroider på daglig basis i lang tid. For eksempel, hvis katten din lider av en allergi som forårsaker kløe, kan veterinæren din foreskrive et steroid gitt annenhver dag. Hvis det ikke gjør susen, kan hun anbefale en ekstra medisin i stedet for å øke steroiddosen.

Anabole steroider

Mens anabole steroider ikke brukes til katter nesten like mye som glukokortikoider, betyr ikke det at de ikke har en rolle i katteveterinærmedisin. Hvis katten din får diagnosen kronisk nyre, eller nyre, svikt, mister han næringsstoffer og vitaminer på grunn av sin dårlige nyrefunksjon. Anabole steroider kan hjelpe. De er også foreskrevet for katter med anemi. I en situasjon der en katt utvikler muskelatrofi, kan anabole steroider hjelpe ham med å komme seg på beina igjen. Det kan være tilfelle for en katt som holdes langsiktig i et bur med liten mulighet til å trene.

Bivirkninger

Som med andre medisiner, forårsaker steroider også bivirkninger. De vanligste inkluderer slapphet, hudproblemer og økt sult og tørst, noe som resulterer i hyppig drikking og flom over søppelboksen. Det er mulig at veterinæren din kan foreskrive et bestemt steroid fordi katten din trenger en appetittstimulerende middel, så stoffet gjør dobbelt. Alvorlige bivirkninger inkluderer undertrykkelse av immunsystemet, noe som øker risikoen for at Fluffy ikke klarer å bekjempe en sykdom eller infeksjon. I sjeldne tilfeller forårsaker steroider sår i mage-tarmkanalen. Langvarig bruk kan forårsake urinveier eller øvre luftveisinfeksjoner, samt diabetes. Forsikre deg om at veterinæren din informerer deg om mulige bivirkninger når hun foreskriver et steroid til katten din.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Hämtar Sixten! (September 2024).

uci-kharkiv-org