Hvilke kosttilskudd må du legge til hjemmelaget kattemat?

Pin
Send
Share
Send

Matlaging for Tabby har mange fordeler. Imidlertid er det mye å lære om kattens ernæringsmessige behov. Kosttilskudd hjelper til med å møte hennes helt spesifikke ernæringsbehov, inkludert mineraler, vitaminer og fettsyrebehov.

Kosttilskudd er krav

Det første du må forstå om kosttilskudd er at de ikke er valgfrie; de kreves. Selv om ordet "supplement" kan gi inntrykk av at det er en fin liten ekstra, er det ikke et valg om du vil gi henne kosttilskudd, men hvilke kosttilskudd Tabby trenger. Den andre tingen å vite er at det spesifikke tilskuddet og mengden du gir henne, vil avhenge av oppskriften du blander for Tabby. Ingrediensene du legger i maten hennes, vil avgjøre hva annet hun trenger for å oppfylle kostholdskravene.

Kalsium

Dr. Richard Pitcairn, veterinær og lærer i veterinær homeopatisk medisin, anbefaler et forhold på en del kalsium til en del fosfor i kattens diett, selv om det ikke er en vanskelig, rask regel. Generelt vil kjøtt gi tilstrekkelig fosfor, men ikke kalsium, så du må bruke et tilskudd. Det finnes en rekke alternativer for å oppfylle Tabbys kalsiumbehov, inkludert beinmelpulver, tang, di-kalsiumfosfat, kalsiumtabletter og eggeskallpulver; mengden du trenger vil avhenge av tillegget og oppskriften. Hvis du velger benmelpulver til Tabbys kveldsmat, må du sørge for at det ikke er til hagearbeid. hun trenger benmel som passer for dyr eller mennesker. Kalsiumtabletter skal være fri for tilsatt fosfor og magnesium.

Oljer

Katter trenger tilstrekkelig mengde fett i kostholdet. Fett og oljer gir Tabby energi og hjelper henne med å bygge og vedlikeholde vev. Fettsyrer, som er mindre fettkomponenter, er spesielt viktige for katter. Katter som mangler essensielle fettsyrer, som syre som linolsyre, kan lide av hårtap, sår som ikke vil gro og nyre- og leverdegenerasjon. Oljer som saflor, solsikke, mais, fisk, raps og lin kan være gode kilder til essensielle fettsyrer. Som med mineraler, vil mengden olje du trenger å legge til variere i henhold til oppskriften og oljen du velger.

Vitaminer

Katter er følsomme for mengden vitamin A de får, som kan være tilstede i Tabbys mat i tran, vitamin A og D kapsler, flytende vitamin A og D og pet vitaminer. Tilstrekkelig vitamin A er viktig for å opprettholde hennes gode syn og muskelutvikling. Hvetekimolje eller kapsler kan gi vitamin E-tilskudd, som er en nyttig antioksidant. Vitamin B-kompleks gir henne de nødvendige B-vitaminene for å sikre en rekke fordeler, for eksempel riktig nervøsitet og immunsystemfunksjon. En sunn katt på 9 kg krever 63 mikrogram vitamin A og 2,5 milligram vitamin E daglig. Dine valgte oppskrifter vil indikere riktig mengde vitamintilskudd, basert på hva ingrediensene gir.

Andre kosttilskudd

Taurin er en komponent av protein som er nødvendig for Tabbys gode helse. I motsetning til de fleste andre dyr lager katter ikke sin egen taurin, så de må spise mat som gir det til dem. Taurin er tilstede i animalsk protein, noe som betyr at det er i kjøttet du bruker til å tilberede Tabbys kveldsmat. Om du trenger å legge til taurinpulver i Tabbys mat, avhenger av oppskriften du bruker. For eksempel er biffhjerter høye i taurin, så mengden som er nødvendig i Tabbys blanding vil være mindre enn nødvendig for malt kyllingbryst. Psylliumskallpulver kan også være nødvendig for å bidra med ekstra fiber i kostholdet hennes uten å tilsette karbohydrater. Det er spesielt nyttig for katter som kan ha forstoppelsesproblemer fra deres nye - eller gamle - diett.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: søte katter (Juli 2024).

uci-kharkiv-org