Symptomer på en katt som spiser filodendron

Pin
Send
Share
Send

En rolig, velholdt potteplante kan virke som den mest uskyldige tingen i hele verden, og ofte er det virkelig tilfelle. Når det gjelder kombinasjonen av store øyne kattunger og potensielt giftige planter, er virkeligheten ofte mye mer frustrerende og farlig.

Utseende

Et medlem av Arum-familien, filodendroner beundres for sitt attraktive, levende og tykke løvverk. Disse ikke-blomstrende plantene stammer fra tropiske områder i Amerika. Philodendrons finnes ofte i hjem som dekorative trekk - innen rekkevidde for katter og hunder. Med 200 arter varierer philodendrons betydelig i utseende, bemerker Penn Veterinary Medicine, men den vining hjertebladede philodendron er spesielt vanlig.

Toksisitet for kjæledyr

Philodendrons er giftige for både katter og hjørnetenner. De "vanskelige" komponentene i plantene er uoppløselige kalsiumoksalater, krystaller kjent som raphitter. Når en pus senker tennene i en hvilken som helst del av en filodendron, får den frem de skarpe rapittene som kan bevege seg dypt inn i munnens vev og føre til ubehagelige effekter.

Symptomer

Hvis katten din forbrukte philodendron forlater, kan du observere nevnte orale skade fra de skarpe krystallene - tenk munnirritasjon og alvorlig leppe, tunge og munnforbrenning. Andre vanlige symptomer på filodendron-toksisitet er problemer med å svelge, kramper, oral smerte, hevelse i hals og munn, anstrengt pust, lav energi, overdreven salivasjon, skumdannelse, munnpote og kaste opp.

I situasjoner med spesielt høyt forbruk er nyresvikt, koma og kramper mulig. I store mengder kan forbruket av filodendron til og med være dødelig.

Søk akutt veterinærpleie for katten din hvis hun spiste noen del av en filodendron. Ingen tid til å nøle her - kattens liv kan være på banen.

Seksjoner av anlegget

Både stilkene og løvverket utgjør en trussel mot katter. Så ikke la din dyrebare katt - eller hund - være i nærheten av den. Hvis du noen gang er usikker på sikkerheten til en bestemt plante, må du holde kjæledyret borte fra det til du kan undersøke dets potensielle toksisitet.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: KÖPER MITT FÖRSTA DJUR!!! (Juli 2024).

uci-kharkiv-org