Er talkum pulver giftig for katter?

Pin
Send
Share
Send

Talkum, laget av mineral talkum, er den primære ingrediensen i babypulver, mange voksne aktuelle pulver og noen kjæledyrpleieprodukter. I mellomtiden kobler noen studier talkum og kreft, selv om testene ikke var avgjørende på tidspunktet for publiseringen.

Talkum

Talkum er et produkt laget av et mineral som kalles talkum; det er for det meste magnesium, silisium og oksygen. I sin naturlige form kan talkum inneholde asbest, selv om talkumpulver til hjemmebruk har vært asbestfrie siden 1970-tallet. Talkum er en grunnbestanddel av kroppspulver til babyer og voksne, og det er i noen kjæledyrprodukter, inkludert sjampo og pleiepulver. Selv om det er effektivt til å absorbere fuktighet og redusere utslett forårsaket av friksjon, har talkum noen helserisiko ved innånding eller svelging.

Forgiftning av talkum

National Institutes of Healths Medline Plus-nettsted bemerker at forgiftning av talkum kan forekomme hvis pulveret inhaleres eller svelges. Nettstedet viser mange symptomer på talkumpulverforgiftning, med pusteproblemer de vanligste. Spesifikke problemer inkluderer pustevansker, rask eller grunne pust, hoste og lungesvikt. Andre tegn inkluderer blære- og nyrefunksjon, irritasjon i øynene og halsen, sløvhet, feber, rykninger, hudblærer, diaré og oppkast, kramper og koma.

Talkum og kreft

American Cancer Society sier at noen bekymringer om kreft stammer fra talkumpulver som inneholder asbest, et kjent kreftfremkallende middel. Siden disse produktene er utenfor markedet, har oppmerksomheten flyttet til asbestfritt talkumpulver. ACS bemerker studier som viser noen laboratoriedyr utsatt for asbestfri talkum utviklet svulster, og andre ikke. Andre studier viste en økning på 30 prosent i eggstokkreft hos kvinner som brukte talkum som et feminint hygieneprodukt.

Generelle konklusjoner

Noen groomers drysser talkum på langhårede katter for å hjelpe til med å løse opp matt pels. Alternativer er imidlertid i orden siden innånding eller svelging av pulveret er knyttet til pusteproblemer, nervesystemproblemer, kreft, hudreaksjoner og andre problemer. Siden katter rutinemessig renser seg selv, er det verdt å vurdere hva som kommer i kontakt med pelsen, huden og potene, inkludert talkumpulverprodukter eller søppel. Alternativer, inkludert å kutte eller skille matter fra hverandre for hånd og unngå kjæledyrprodukter med talkum.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Katzen stressfrei Tabletten geben. Tierversteher TV. WDR (Kan 2024).

uci-kharkiv-org