Hvordan vite om en kakadue er sunn

Pin
Send
Share
Send

Kakaduer er klovnene i fugleverdenen. Men for å komme dit er det viktig at du lærer hvordan en sunn kakadue høres ut og fungerer, og når det er tid for veterinærbesøk.

Trinn 1

Inspiser fjærdrakten. Sunn kakadue vil sannsynligvis ha skinnende, rene fjær uten smelting. Et vanlig tegn på sykdom - både fysisk og følelsesmessig - er fjærplukking. Faktisk kan kakaduer bli til veldig nevrotiske fugler i tider med alvorlig stress og selv påføre mye skade ved å plukke fjærene til de trekker blod.

Steg 2

Se etter tegn på showmanship. Kakaduer er født underholdere. Ikke alle typer kakaduer snakker, men de som vanligvis har et stort ordforråd og vil bryte ut i sanger og samtaler på de merkeligste tidene. Hvis den normalt snakkesomme fuglen din plutselig er stille, er det noe galt. Kakaduer som ikke snakker vil fortsatt være livlige, morsomme fugler. Så lenge den holdningen er til stede, er fuglen din sannsynligvis sunn. En sløv, deprimert fugl er sannsynligvis veldig syk og bør oppsøke veterinæren umiddelbart.

Trinn 3

Lytt til kakaduen puste. En sunn fugl vil puste så stille at du knapt skal kunne høre den mellom alt snakk og sang. Arbeidet eller raspende pust, neseutslipp, hoste og unaturlig vridning av hodet kan alle indikere pustevansker og mulig luftveisinfeksjon.

Trinn 4

Vær oppmerksom på kroppsposisjonering. Friske fugler har perfekt balanse. Du la sannsynligvis merke til dette første gang du så kakaduen din gå på en smal abbor, gardinstang eller til og med på baksiden av en stol. Hvis kakaduen din plutselig vakler, som om han har vanskelig for å opprettholde en jevn balanse, kan dette være et tegn på problemer. Å favorisere den ene foten fremfor den andre i lange perioder kan også indikere et problem.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: ASAR 2. Uttar Kumar Dhakad Chhora, Madhu Malik. New Haryanvi Movie Haryanavi. Sonotek (Juni 2024).

uci-kharkiv-org