Tips om stell av en Sheltie

Pin
Send
Share
Send

Shelties har et dobbelt strøk, et tykt, luftig underlag og en silkemyk toppstrøk. Omsorg for alt det håret krever dedikasjon, men med jevnlig oppmerksomhet kan du holde den fluffete vennens kappe flott uten å investere mye tid.

Regelmessige økter

Nøkkelen til å holde Sheltie din på sitt beste er vanlige pleieøkter. Gå over hunden din daglig, og ta hensyn til områdene som tiltrekker seg floker, for eksempel hvor bena går sammen med kroppen og ørens bunn. En rask daglig børsting forhindrer at floker utvikler seg mellom lengre pleieøkter.

En gang i uken, sett deg ned med hunden din for en grundig stell. Ta deg god tid og børst ham fra den ene enden til den andre. Hvis du gjør dette med jevne mellomrom, vil hunden din bli vant til oppmerksomheten raskt, og det vil være hyggelig for dere begge.

Riktig verktøy

En underlagsrive er sannsynligvis det viktigste pleieverktøyet for din Sheltie. Underlagsraken trekker ut det løse, ullede underlaget som ellers ville skape matter og floker, og havne over møblene dine. Metallkammer og glattbørster fjerner noe av underlaget, men underlaget er designet for å komme ned til huden og fjerne overflødig hår.

Mannlige Shelties og steriliserte kvinner kaster vanligvis en gang i året. Uforandrede kvinner kaster vanligvis om sommeren så vel som etter hver varmesyklus. Hyppige stell økter med undercoat rake er spesielt viktig når hunden din kaster.

Når du har fjernet overflødig understrøk med raken, glatter du topplakken ned med en glatt børste. Denne børsten fjerner floker fra den lange, rette ytre kappen og fordeler kappoljene på nytt for å gi Sheltie en sunn glans.

Linjebørste

Linjebørsting er en metode for børsting av hunder med lange strøk. Det gjør det lettere å komme til alt håret og sørger for at du ikke går glipp av noen seksjoner. Del hundens hår ned midt på ryggen, og ta deretter en 1-tommers seksjon i bunnen av nakken. Kam den opp, mot baksiden. La den delen være oppe og avslør delen nedenfor. Kam denne delen på samme måte, og gå deretter til neste seksjon. Bruk underlagsriven hvis hunden din kaster, en vanlig kam i rustfritt stål eller en pinnebørste fungerer ellers. Etter at du har jobbet deg rundt børstingen av hundelinjen, glatter du alt ned med den glattere børsten.

Bad

Hvis din Sheltie ruller inn noe stinkende eller gjørmete, vil han trenge et bad, ellers er det et bad flere ganger i året. Hyppige bad kan irritere og tørke huden, slik at valpen din klør. Bruk en sjampo formulert spesielt for hunder for å minimere risikoen for irritasjon.

Når du bader Sheltie, må du sørge for at vannet går ned til huden hans. Hvis du heller vann over toppen av ryggen, vil du oppdage at det renner av, og la det tette underlaget hans være tørt. Løs opp frakken med hånden din, slik at vannet trenger inn i huden hans. Gjør det samme når du skyller ham for å sikre at såpen skylles ut av frakken.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Sheltie Puppy Training - Should Small Breed Owners Train Differently? (Juli 2024).

uci-kharkiv-org