Tortoise Shell Cat Information

Pin
Send
Share
Send

i Gatta calico-bilde av Buffy1982 fra Fotolia.com

Tortoise shell katter er fargerike små følgesvenner, innvendig og utvendig. Personlighetstrekk gjenkjennes vanligvis ikke av pelsfarge, men skilpaddeskallkatter har en tendens til å vise en kongelig luft, og stikker ut de mest komfortable stedene og krever oppmerksomhet på deres vilkår. Ikke alle flerfargede katter er imidlertid ekte skilpaddeskall.

Er skilpaddeskall en rase?

"Tortoise shell" refererer til farging av kattens pels, ikke rasen. I følge Cat Fancier's Association kan katter av mange anerkjente raser ha skilpaddeskallmarkeringer som består av en kombinasjon av tre farger som kan inkludere rød, oransje, brun, svart, blå og noen ganger hvit. Noen av disse rasene inkluderer manx, amerikansk korthår og perser. Faktisk har CFA en Parti-Color-divisjon innen mange av deres rasedivisjoner, og erkjenner den unike skjønnheten til skilpaddeskallet og andre flerfargede katter.

Forskjellen mellom Tortoise Shell og Calico

Mange bruker begrepene "calico" og "skilpaddeskall" om hverandre. Det er imidlertid en anerkjent forskjell mellom de to fargene. Calico-katter har en betydelig mengde hvitt ispedd de to andre forskjellige fargene. Calicos har også veldig tydelige farger, akkurat som et lappeteppe der definisjonen mellom fargene er klar og merkbar. Men med skilpaddeskall smelter de tre fargene sammen uten å danne et veldefinert mønster. En skilpaddeskallkatt kan ha litt hvit pels ispedd hele pelsen, men flekk av farge er ikke tydelig.

Torbies

Torbies er en annen type trefarget katt. I likhet med calico og skilpaddeskall har torbien en blanding av tre forskjellige farger, men tabby-mønsteret er veldig tydelig på de røde, oransje eller blå flekkene. Hvis en katt har flekkfarger og har tydelige tabby-mønstre på de røde eller blå delene, er hun ikke en ekte Torbie. Torbies er tydelig mønstret på alle fargede deler av pelsen.

Myten om det mannlige skilpaddeskallet

Du har kanskje hørt myten om at alle skilpaddeskall og kalikokatter er hunner. Sannheten ligger i genetikk. Bare visse kromosomer produserer anomali som vil gi en katt skilpaddeskall til pelsen. For å si det så enkelt som mulig, har hannkatter vanligvis ikke kvinnelige kromosomer som også bærer genet som vil gjøre dem til skilpaddeskall. I sin artikkel for Fanciers forklarer katteavleren Barbara French at bare 1 av 3000 trefargede katter er menn på grunn av genetisk feil. Disse kalico- eller skilpaddeskallhannene er nesten alltid ufruktbare på grunn av det ekstra kromosomet de har som gir dem fargen.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Male Calico Cats are Rare (Kan 2024).

uci-kharkiv-org