Hvordan trene en valp på 2 måneder

Pin
Send
Share
Send

i Labrador valpebilde av Aleksandr Levchenko fra Fotolia.com

Ingenting slår kyssene til en helt ny valp. Ta tak i den lille halevognen din og la leksjonene begynne.

Husbrudd

Trinn 1

Kjøp en hundekasse for å tjene som valpens personlige hule. Når han vokser, blir kassen en sikker og pålitelig krok. Akkurat nå vil det tjene som et sted for komfort og trening. Innred kassen med et mykt teppe og noen kosete kosedyr.

Steg 2

Sett valpen din i kassen når han dekk etter en lek eller spiser måltidet. Ta ham med utenfor eller til en valpepute for å gjøre toalettoppgavene først, så han er komfortabel. Gi ham et tyggeleke og la ham ligge i kassen i opptil en time så lenge han er rolig og stille.

Trinn 3

Bær valpen din fra kassen rett til stedet der du vil at han skal tisse. Unge valper urinerer ofte, og nesten alltid etter oppvåkning. Bruk dette som en treningstid. Når den lille fyren din tisse på rett sted, overdøve han med ros eller tilby en velsmakende godbit. Forventning til neste godbit er et kraftig treningsverktøy for å bryte mange valper.

Trinn 4

Begrens kassetiden til 1 time for hver måned av valpen din. To måneder gammel er to timer grensen. Når han er fire måneder gammel, kan han holde seg opptil fire timer om gangen i kassen sin.

Trinn 5

Gi valpen mat to ganger før sengetid og ta opp maten og vannet etter at han spiser. Du har to alternativer ved sengetid. Du kan legge valpekassen din i nærheten og ta ham ut for pottepauser når han sutrer. Alternativt kan du plassere kassen hans på et lukket bad eller vaskerom og la kassen være åpen. Linj gulvet med aviser og legg en valpepute i det ene hjørnet.

Trinn 6

Ignorer "ulykker". De kommer til å skje - spesielt i begynnelsen, men tukt og skjelt kan gjøre saken verre. Bruk en babyport for å begrense valpens vandring til han er husbrutt.

Leash Training

Trinn 1

Hold båndtreningsperioder korte - omtrent 10 minutter av gangen. Monter valpen din med en lett krage og la ham bli vant til den i noen dager før du fester en bånd.

Steg 2

Fyll lommen med velsmakende biter før hver treningsperiode. Planlegg båndtimer før måltidet når valpen din mest sannsynlig vil være oppmerksom i håp om å få en godbit.

Trinn 3

Trekk forsiktig i båndet og oppmunt valpen din til å følge med ved å snakke med ham. Så snart han begynner å gå med deg, dypp en godbit i munnen og ros ham. Gjenta leksjonen så ofte som nødvendig til valpen din forstår at du forventer at han skal gå ved siden av deg.

Sosialisering av valpen din

Trinn 1

Registrer den lille fyren din i valpebarnehage før han er fire måneder gammel. Gruppeklasser som kombinerer hunder og deres mennesker, lærer valpen din å samhandle med letthet og selvtillit, så vel som de grunnleggende kommandoene som å sitte og bli.

Steg 2

Innfør den nye valpen din til så mange nye severdigheter og lyder som mulig i løpet av de første månedene. Hundeparker, turer i nabolaget, doggy barnehage og lekedager med venners pooches hjelper valpen din med å utvikle en sunn holdning til andre dyr og mennesker.

Trinn 3

Be venner om å gå med valpen din noen ganger. Valpen din vil lære å sette pris på nye mennesker i stedet for å bli redd for fremmede.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Hvordan trene hunden din til å møte andre hunder (Juli 2024).

uci-kharkiv-org