Trening av Doberman valper

Pin
Send
Share
Send

Gratulerer med nye Dobie. Doberman pinschers er ikke alle knirker og tenner som vist i filmene, men de er høydrevne hunder som krever intens sosialisering.

Din Dobies opplæringspotensiale

Doberman-valpen din kommer fra en blandet rase, sannsynligvis rottweiler, Manchester terrier, tysk pinscher og vinthund. Kombinasjonen, som ble opprettet for over hundre år siden for å tjene som både vakt og ledsager, var svært vellykket. Den gode nyheten er at Dobie raskt kan lære grunnleggende lydighet og kompliserte oppgaver. De bedre nyhetene, avhengig av utsiktene, er at du kommer til å få mye fysisk trening for å holde tritt med Doberman. Denne rasen er ikke for sofa poteter.

Hus-trening

Få raser er så raske å trene som Doberman. Ta valpen din utenfor for å avlaste deg etter måltider og umiddelbart etter at han våkner. Med ros vil Dobie snart forstå hva du vil at han skal gjøre, men ikke forvent at han skal gå lenger enn en time per måned av sin alder uten å ta ham ut til potte. For eksempel kan en 3 måneder gammel Dobie vente tre timer innendørs før han trenger å gå ut. Dobie lever for å behage eieren, men ikke dra nytte av det. Hvis du må forlate ham i mer enn seks timer, må du sørge for at en venn kommer innom og tar ham ut på tur.

Sosialisering

På grunn av sin naturlige tilbøyelighet til å vokte sitt folk, hans hjem og andre eiendeler, må Doberman være sterkt sosialisert, starte som en ung valp og fortsette gjennom hele livet. Meld deg på en valpebarnehageklasse, etterfulgt av voksenundervisningstimer minst to ganger per år. Ta din Dobie med på daglige turer hvor han møter en rekke mennesker og deres kjæledyr. Besøk din lokale hundepark regelmessig, slik at han lærer å samhandle med andre hunder i minnelighet. Legg til rette for at venner og kolleger kommer innom, slik at du kan lære Dobie å sitte stille når du svarer på døren.

Trening og videregående opplæring

Løp, ikke gå, med den nye Dobie. Enda bedre, få en sykkelbånd og la Doberman løpe ved siden av deg mens du tråkker rundt i parken. Dobermans har energi til overs og krever daglig langvarig fysisk trening for å tone temperamentet. Som barn med for mye tid på hendene, kan Dobies komme i skade hvis de ikke får tilstrekkelig mental stimulering også. Denne rasen utmerker seg i avanserte treningsteknikker, for eksempel smidighetskonkurranser eller søk og redning, og har uendelige spill å hente. Å trene en Dobie er en investering i tid, tålmodighet og konsistens, men du blir belønnet med en lojal og kjærlig følgesvenn for livet.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: MALE VS FEMALE DOBERMANS. which one is better? (Juni 2024).

uci-kharkiv-org