Sannheten om katter, hunder og kjemikalier for plen

Pin
Send
Share
Send

Det er vanskelig for den kjære elskende huseieren å vite hvor mye man kan stole på plenmiddel for plantevernmidler eller gjødsel som erklærer at produktet er trygt for bruk rundt kjæledyr. I mellomtiden vil du bare ha sunne kjæledyr og en attraktiv hage.

Forsiktighet er påkrevd

De fleste plenbehandlinger som tilbys i hyllene til plen- og hagebutikker eller brukes av plenpleie-tjenester, er kjemiske preparater designet for å aggressivt behandle gresset ditt og kontrollere hvordan det ser ut, nesten som steroider for plenen din. Ulike slike kjemikalier er kjent for ikke bare å drepe uønsket ugress eller insekter, men også for å skade helsa til andre skapninger, inkludert kjæledyr.

Farer diskutert

Hvor farlig forskjellige plenkjemikalier er for mennesker og deres kjæledyr både på kort og lang sikt, er en del av debatten om disse kjemikaliene blant miljøvernorganisasjoner, kjemiske selskaper og myndigheter. For eksempel har to herbicider som er mye brukt i formuleringer for å drepe ugress i plener - glyfosat og 2,4-diklorfenoksyeddiksyre, ofte kalt 2,4-D - blitt vurdert av US Environmental Protection Agency de siste årene. Miljøorganisasjoner har presentert bevis på helsefare forbundet med både aktive og inaktive ingredienser i produkter som inneholder kjemikaliene, ifølge "Journal of Pesticide Reform", publisert av Oregon-baserte Northwest Coalition for Alternatives to Pesticides. Bedriftene som produserer kjemikaliene nekter betydelig fare i boligbruk. EPA i april 2012 kunngjorde at de ikke ville forby 2,4-D, og ​​nektet en begjæring fra 2008 fra Natural Resources Defense Council, en miljøvernorganisasjon. EPAs endelige beslutning om gjennomgangen av Roundup, et glyfosatbasert ugressmiddel, er planlagt til 2015.

Statlige tiltak

Noen statlige og lokale myndigheter har ikke ventet på resultater av EPA-gjennomganger. I midten av 2011 sluttet byen Boulder, Colorado, å bruke Roundup på offentlige steder, mens Canadas Ontario-provins forbød "alle ikke-essensielle ugressdrepere." Mange stater, med fokus på barn i deres bekymringer for helsemessige effekter av plenkjemikalier, har bestilt bruk av integrerte skadedyrsbekjempelsesprogrammer på skolens eiendom. Slike programmer tar sikte på å redusere eller eliminere bruken av kjemikalier ved å prøve andre skadedyrbekjempelsesmetoder først. Connecticut har gått lenger og har forbudt bruk av plantevernmidler på lekeplasser siden 2005. New York vedtok i 2010 et lignende forbud med sin Child Safe Playing Field Act, og New Jersey i begynnelsen av 2013 grubler på lignende lovgivning, oppfordret av barneleger i stat.

Ikke bare en utenforliggende bekymring

Hvis du konkluderer med at plenkjemikaliene du velger er tilstrekkelig trygge, er det fortsatt en god ide å holde hunden eller katten din unna når du bruker dem. Det er også bra å ta andre forholdsregler. Pulver og flytende kjemiske applikasjoner går ikke fra beholderen til gresset ditt og blir der. Mens det meste går der det er tiltenkt, kan noen bæres av luftbevegelse inn i nærliggende verft og inne i hjemmet ditt. Noen kan også bæres innendørs på sko og poter, klær og pels. Det er viktig å forhindre kjæledyrets tilgang til kjemiske produkter. En leken hund kan ta tak i en pakke i munnen for å invitere et spill eller å tygge på. En valp eller et annet kjæledyr kan prøve et sølt produkt for å teste om det kan være en matbit. Selv om han blir avskåret av smaken etter bare en smak, kan en smak av noen produkter skade.

Langsiktig risiko

Det er en god ide å holde kjæledyret ditt innendørs de dagene plenen din har blitt behandlet med kjemikalier, men det er ingen garanti for at kjemikaliene ikke påvirker dem. Kjemikalier som inngår i langvarige behandlinger, vil sannsynligvis være til stede i noen tid etter påføring. Du må finne ut om hunden eller katten din kan bli påvirket av eksponering ved å boltre seg over gresset og puste kjemiske rester eller ved å få dem på føttene og pelsen, og deretter innta dem under stellingen. Hvis kjæledyrene dine av og til napper gress, kan de spise noen kjemikalier eller deres nedbrytingsprodukter sammen med det.

Alternativer til kjemikalier

Du kan prøve en rekke kjemikaliefrie måter å gjøre eiendommen din attraktiv. For eksempel kan du lære om integrerte skadedyrsbekjempelsesteknikker og plante gress som passer for ditt klima. Mange huseiere foretrekker Kentucky bluegrass, men hardt torv og svingel eller til og med bøffelgress er sakte voksende alternativer med lite vedlikehold. For å holde insektene i sjakk, velg gressfrø som er forbedret med endofytter, sopp som ikke vil skade annet enn skadedyr. Du kan redusere plenstørrelsen og fylle ut med attraktivt, men kraftig bunndekke og innfødte blomster. Snø om sommeren (Cerastium tomentosum), Monarda og solsikkeblomster (Echinacea) er attraktive, og de tar ikke noe guff fra ugress.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Morsomme Katter 2015. Morsomme Dyr Videoer (Juli 2024).

uci-kharkiv-org