Hvilke grønnsaker er sunne for Yorkies?

Pin
Send
Share
Send

Yorkies, som alle hunder, er rovdyr ... men det er ingen grunn til å utelate grønnsakene. Å legge grønnsaker til hundens daglige kosthold sørger faktisk for at han får de essensielle vitaminene og mineralene han trenger for å holde ham sterk og sunn. Og resultatet? De fleste Yorkies ser ut til å elske dem!

Fordeler

Yorkies - og alle hunder for den saks skyld - bør spise grønnsaker av samme grunn som folk gjør: grønnsaker inneholder viktige næringsstoffer som kan føre til god helse. Veggies gir løselig og uløselig fiber, som er bra for fordøyelsen, siden Yorkies har en tendens til å ha fordøyelsesproblemer. De har også vitaminer og mineraler som mangler i dagens "siviliserte" kommersielle matpreparater. Omega-3 essensielle fettsyrer, enzymer, anti-aldringsfaktorer, antioksidanter, probiotika og fytokjemikalier er alle næringsstoffer som finnes i vegetabilske kilder.

Grønnsaker

Ved å opprettholde riktig vekt på Yorkie kan du holde ham frisk. Grønne grønnsaker som brokkoli og spinat inneholder lite kalorier og næring - pluss at de gir hunden din en skinnende pels. Selleri, tett i kalsium, kalium, fosfor og natrium, sies å redusere nervøsitet og nøytralisere syre, spesielt gunstig for Yorkies med mageproblemer. Gulrøtter med mye karotener er gunstige for øynene; Yorkies arver noen ganger progressiv retinalatrofi, en degenerativ sykdom i netthinnen.

Andre muligheter

Søte erter tilbyr antioksidanter, flavonoider og vitaminer som er gunstige for benmasse - et pluss for Yorkies som kan utvikle degenerative hofteproblemer eller svimlende patella. Karotenene i kokte søte poteter er spesielt egnet for å beskytte Yorkies mot øyeproblemer, som grå stær, som er vanlige for rasen. Yorkies kan være utsatt for leverproblemer, for eksempel leverskade og svikt, og kokte rødbeter - høyt i folat, vitamin C og B og kalium - kan bidra til å holde leveren ren.

Hjemmekokk

Den enkleste måten å innlemme grønnsaker i Yorkies måltider er ved å lage hjemmelaget mat. Kjøttbenet kylling, lever, nyre, organer, fisk og mager hamburger - bør alltid være hovedstiften, etterfulgt av grønnsaker og deretter stivelse. Skjær grønnsakene i små, lett å spise biter og damp grundig. Tilsett deretter en kilde til stivelse, som kan inneholde hvit eller brun ris eller pasta ... men alltid gå lett på stivelsen; for mye kan gjøre hunden din overvektig. Bland og server.

Forsiktighet

Rengjør alltid grønnsaker, sørg for at de er i bitstykker og kok eller damp for å hjelpe fordøyelsen. Rå grønnsaker kan forårsake luft i magen. Gi aldri maiskolber, som kan blokkere tarmen til hunden din, og unngå alltid løk, hvitløk og gressløk, som inneholder disulfider og sulfoksider, som begge kan forårsake anemi og skade røde blodlegemer. Poteter, som inneholder oksalater, kan være skadelige for fordøyelsessystemet, nervesystemet og urinveiene.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: PetGroooming - Yorkie Transformation of the Month! Grooming Yorkshire Terrier. (Kan 2024).

uci-kharkiv-org